Micul Rolls vine in 2010

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 15.01.2007
Constructorul britanic Rolls Royce a anuntat ca va construi un model entry-level, care sa se situeze intre BMW Seria 7 si Phantom.

Rolls Royce dezvolta in prezent un nou model entry-level care se va lansa in 2010 cu un pret estimativ cuprins intre 200.000 si 240.000 de euro. Designul noii masini a fost deja terminat si aprobat luna trecuta iar acum proiectul este in faza de constructie.

Ian Robertson, presedintele Rolls Royce a declarat ca uzina din Goodwood, Marea Britanie, isi va mari numarul orelor de munca. Uzina este asteptata sa produca 800 de masini anual. Brandul britanic de lux a vandut anul trecut 805 automobile in toata lumea, asa ca noul model va dubla practic vanzarile RR. Masina va imparti multe detalii cu Seria 7 de la BMW, companie sub patronatul careia se afla Rolls. Desi va avea aceeasi dimensiune ca limuzina germana, noul model britanic va fi construit pe o platforma noua iar motorizarea va fi de asemenea una in premiera. Seria 7 si noul Rolls vor avea in comun cateva componente electronice dar "atributele si comportamentul vor fi acelea ale unui adevarat Rolls Royce" a afirmat Robertson. Compania britanica inca nu s-a decis daca va echipa modelul cu motorul de 6.75 litri sau cu un altul nou.

Motivul pentru care RR a decis construirea unui asemenea model este diferenta marede pret si gama dintre seria 7 BMW si Phantom-ul de la Rolls Royce.

Britanicii incearca astfel sa completeze aceasta diferenta cu o noua gama. "Suntem multumiti ca BMW a decis sa-i acorde RR libertatea de a construi masini intr-un mod propriu, spre deosebire de rivalul sau Volkswagen care a facut din Bentley o marca mai putin exclusivista" a declarat Ian Robertson.

Comentarii (2)

  • Gygy BeKly
    Misto !
    De abea asthept sa-mi iau si eu unu ! Mai maninc un iaurt , dau un teren , dau si Maybachu ... da sa fiu eu primu care-l are pe asta k mam saturat sa tot fiu nr. II (doi) !!!
    0 0
  • Sefu de la ROLLS
    Livrare interzisa
    Domnu' becali, bre, matale ti-ar sta mai bine cu haturi in loc de volan si biciusca in loc de schimbator. La caruta nu se blocheaza usa, pe cimp nu sint reguli de circulatie si intilnesti doar colegi misto, iar ranga e buna pt. orice defect . In orice caz, matale nu putem pentru ca sa te servim cu un Rolls, nici macar machetuta . Nu corespunzi, daca intelegi ce vrem sa zicem . Ca nivel, adica ... Hai pa !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru