Mini model electric care dezvolta 1350 Nm

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 05.11.2007
120 M.P.H Electric Car este un mini model care dezvolta 1350 Nm si ameninta piata noului Tesla Roadster.

Celebrul supercar electric Tesla Roadster se lasa asteptat, clientii fiind nevoiti sa suporte amanarile frecvente ale lansarii oficiale pe piata. Pentru cei care nu mai au rabdare exista insa si o alta solutie, mult mai puternica dar mai putin atragatoare.

Mini modelul din imagine a fost botezat 120 M.P.H. Electric Car si va fi un rival de temut pentru Tesla multumita impresionantului cuplu motor regasit sub capota: 1350 Nm. Desi este un model putin mediatizat si cu un look neatragator pentru unii, 120 M.P.H. se poate lauda cu performante demne de invidiat de orice supercar: 0-100 km/h in doar patru secunde si o viteza maxima de 193 km/h (adica 120 mile pe ora, de unde si numele).

Secretul acestei mici masini de cursa sunt cele doua motoare electrice, versiuni mai mici, similare celor regasite pe locomotivele electrice-diesel. Alimentarea acestora este asigurata de un set de baterii pe acid, cu o autonomie intre 64 si 128 km, care pot fi reincarcate de la orice priza normala. Micul model se poate lauda astfel cu zero emisii de CO2.

Siguranta nu a fost neglijata, caroseria fiind din otel, panourile usilor din fibra de carbon, Kevlar si fibra de sticla, barele laterale de protectie asigurand o protectie de patru ori mai mare decat cele regasite pe un SUV obisnuit.

Masina este disponibila pe piata si poate fi achizitionata cu un pret incepand cu 108.000 de dolari.

Comentarii (3)

  • crap
    Damn dar urata e. Macar se poate lauda cu performante deloc de neglijat...............dar tot urata ramane
    0 0
  • completari
    Se numestte Commuter Cars Tango si a aparut in 2006. Mai multeimagini aici: http://www.seriouswheels.com/cars/top-2006-Commuter-Cars-Tango.htm
    0 0
  • CE E CU JEGUL ALA?
    ASTA E ADEVARATUL TESLA ROADSTER!
    http://www.teslamotors.com/design/gallery-body.php
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru