Mitsubishi pierde procesul cu Pininfarina şi plăteşte 20 de milioane de euro

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.08.2010
Relaţiile tensionate dintre Mitsubishi şi Pininfarina, legate de producţia modelului Colt CZC, au fost soluţionate de curtea internaţională de la Paris. Japonezii au fost obligaţi să plătească 20 de milioane de euro.

Esential

19.2 milioane de euro trebuie să plătească Mitsubishi italienilor de la Pininfarina.

De multe ori colaborările dintre doi constructori auto se pot finaliza şi neplăcut. Este şi cazul japonezilor de la Mitsubishi, care au fost siliţi să plătească aproape 20 de milioane de euro foştilor parteneri de la Pininfarina.

Niponii au încheiat cu ceva timp în urmă un contract cu carosierul italian, pentru producţia modelului Colt CZC. Deşi parteneriatul presupunea asamblarea a 60.000 de unităţi în intervalul 2006 şi 2008, doar 16.695 de exemplare au fost produse. Mitsubishi a acuzat Pininfarina pentru întârzierea producţiei şi pentru nerespectarea criteriilor de calitate, cerând despăgubiri în valoare de 43.4 milioane de euro.

Italienii au răspuns la rândul lor cu acuzaţii serioase pentru Mitsubishi, care nu a investit suficient pentru a aduce producţia la cifrele estimate iniţial. Despăgubirile cerute de Pininfarina se ridicau însă la 100 de milioane de euro.

Curtea internaţională de la Paris a acceptat ambele cereri de trimiteri în judecată şi a dat în final dreptate italienilor, obligându-i pe cei de la Mitsubishi să plătească doar 19.2 milioane de euro.

via | automotivenews

Comentarii (3)

  • In vreme de criza, 19.2 milioane de euro iti mai arde sa platesti. Mi se pare totusi ca tipii de la Mitsubishi si-au cautat-o cerand despagubirile.
    5 1
  • nu asa
    N-au castigat ei de pe urma la toate CZC-urile vandute banii astia
    3 0
  • am calculit
    La un pret mediu de 15.000 eur/buc au pierdut doar 1300 si ceva de masini din 16.695......
    P.S.: pretul e estimativ, habar n am cat exact a fost pretul pentru un CZC....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru