Moartea samsarilor? Acestia vor plati impozit pentru masinile cumparate si revandute!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 12.03.2009
Guvernul ii va obliga pe cei care fac comert individual cu masini sa plateasca taxe si impozite catre statul roman.

Guvernul a anuntat astazi, prin vocea premierului Emil Boc, faptul ca in urmatoarea perioada va avea loc o analiza a numarului de masini vandute in nume personal in Romania dupa ce acestea fusesera cumparate de aceeasi persoana fizica de pe o piata externa. Conform Primului Ministru, scopul acestei analize este de a obliga respectivele persoane sa plateasca impozit, deoarece "este incorect ca acestea sa se sustraga de la plata impozitului".

"Am sa cer o evaluare la Ministerul Mediului si la cel al Finantelor pentru a putea preveni astfel de abuzuri. Mi se pare complet nefiresc sa se sustraga de la plata impozitelor si taxelor o persoana care face dintr-o asemenea activitate una de comert generalizata si nu una care tine de folos individual. E dreptul fiecaruia sa isi aduca o masina, dar in conditiile in care se transforma dintr-un act individual intr-unul de comert, trebuie sa fie platite impozite si taxe catre statul roman. O sa discut chiar astazi cu ministrul Finantelor", a precizat Boc in cadrul conferintei Mediafax talks about the auto industry.

In continuare, premierul a facut o paralele interesanta intre viitoarele taxe si cele identice din industria constructiilor, unde o persoana care vinde un apartament nu inseamna acelasi lucru cu o persoana care construieste un bloc si apoi vinde sute de apartamente in acelasi timp.

via | Mediafax

Comentarii (54)

  • Mircea
    In sfarsit...
    In sfarsit o decizie buna. De abia astept s-o vad si aplicata.
    1 0
  • corect
    ar trebui sa se tina cont de perioada in care a fost in proprietatea celui care face vanzarea. Daca ai masina de 10 ani platesti un impozit minimal daca ai masina de 10 zile platesti valoarea integrala :D
    0 0
  • @ioio
    O sa gaseasca o cale de eludare a legii.
    0 0
  • da, pentru ca traim in tara in care traim :(
    0 0
  • Mircea
    De acord cu impozitul asta. Era si timpul. Poate asa o sa se gandeasca si samsarii de doua ori inainte sa aduca o juchita de masina in tara
    0 1
  • z
    e si cu asta le-a pus capac la toti prietenii
    vezi acum scandal in masa
    0 1
  • Mai ramane sa puna impozit si pe aerul respirat
    0 0
  • adycez
    KOREKT
    In sfirsti o decizie corecta in ceea ce priveste piata auto second-hand.
    Problema e ca de multe ori se vine cu actul de cumparare necompletat la cumparator :(
    0 1
  • Impozite
    Sa vedem ce impozite o sa puna, am sa enumar eu cateva treburi dupa cum le vad eu, asa ca nu imi sariti in cap:
    - in primul rand la fiecare tranzactie sa fie platit impozitul catre primarie pe o unitate de timp care o stabileste primaria(semestru, trimestru) de catre ambele parti
    - sa se platesca TVA-ul ca la orice produs care se comercializeaza pe teritoriul romaniei
    0 0
  • prea tirziu
    tirziu , ff tiziu , tinind cont ca multi samsari au ff multe rude de gradul 1 pot aduce pe numele lor sau direct pe numele clientului gen ''comanda'' cu o imputernicire si o copie dupa actul de identitate ......... sau fac ''excursii'' cu un microbus la mai multi comercianti de masini din (germania , olanda , franta ....etc etc) cu care au vb in praelabil si au un comosion de 5-10% di valoarea masinii ............. fraude se pot face (daca legea menita se ne apere este facuta de oameni care au auzit de negustori , samsari doar de la televizor ...... dar sa le uram succes in elaborarea unei legi care sa nu poata fi ''ocolita''
    0 0
  • nu am nume
    ...............
    @ionut
    ai perfecta dreptate..!!!
    atat bafta all ;)
    0 0
  • abc_e?
    @Sebi
    ai foarte mare dreptate, cel putin prima idee
    si de ar fi doar atat pt ca orice e posibil
    suntem foarte saritori cand e vorba de tara noastra, platim o groaza de taxe pt ca suntem patrioti...
    0 0
  • Ideea e simpla
    Decizia e foarte corecta dar cam tarzie. Daca toti care vand masini sh la negru ar lucra pe firma si ar plati toate taxele si impozitele, TVA, contabila, dari pe salarii, etc. multi si-ar da seama ca nu merita. Dar nu merita pentru cei care aduc 2-3 masini pe luna. Daca vrei sa te ocupi cu masini "tati" deschideti firma, incearca sa vinzi 10-20 masini/luna, investeste bani in acele masini (daca ai) , plateste toate obligatiile catre stat si o sa vezi ca merita. NU E NORMAL sa fie mai rentabil sa "aduci" o masina pe luna din GErmania decat sa lucrii undeva cu carte de munca !!! Dar daca ai platii toate taxele si impozitele pe acea masina... NU AR MAI FI RENTABIL... SI ASA E SI NORMAL ! || Pt Alex: "Tatiiii !" Doamna aceea, din piata, de la care cumperi tu sau mamica ta cartofi sa sti ca plateste impozit pentru castigul ei... care nu cred ca este mai mare de 500Euro/luna ... Cam cat castigi in 2 zile daca te ocupi cu "gunoaie" de masini din Germania ... ca daca aduci masini mai scumpe.... faci mai mult in doar 2 zile... Nu mai am chef sa scriu si imi e greata de :smecheria" din Romania, care incepe de la ministrii si se termina la micii "afaceristi"
    0 1
  • samsar
    Am luat masina de la un samsar. El nu e trecut nicaieri in acte, deoarece a facut tranzactia direct pe numele meu.
    Si majoritatea au facut asa. So... pe acestia ii doare in cot de decizia d-lui Boc. Si Boc o stie.... E doar o decizie populista.
    0 0
  • cozappz
    La turci se scote TVA pe masini, case, etc. La noi se pun taxe pe te miri ce. Un elev impusca 15 persoane in Germania. Unde e legatura ;)?
    0 0
  • Alta taxa
    Boierilor !
    Care va fi urmatoarea taxa , ca de la astia ne putem astepta la orice ?
    0 0
  • pupaza din tei
    pai e preferabil un "turism auto" decat sa scot banuti din buzunar pentru un serviciu de multe ori indoielnic. Merg frumos la jermanica imi aleg masina, o caut sa vad cate outze a facut pe autoban, negociez cu vanzatoru' si ma intorc victorios in tara bucuros ca din banii mei nu sustin financiar o ciudetenie bipeda ca al din poza.
    0 0
  • da da
    o sa plateasca impozite la sfantul asteapta .....
    0 0
  • Circotasul auto
    Asa sa fie
    Ar fi nemaipomenit , dar multii sunt infractori asa ca un impozit neplatit in plus ce mai conteza
    1 0
  • catalinp59
    moartea samsarilor
    .. titlul este de un prost gust total. Toti care vand ceva in idea celui care a scris acest articol sun samsari. (valabil si pentru cei care vand autovehicule noi). Tot prostesc este si plata unei taxe la vanzarea autovehiculului... in CE nu se face asa ceva. Handi BOC nu stie ca si asa se incaseaza o caciula de bani la inscrierea unui autovehicul.
    P.S. Autovehiculele pot circula in romanica si cu nr. de Bulgaria sic.
    0 1
  • observatorul
    pacaleala
    In tara asta totul este o pacaleala ..si ca sa functioneze , orice pacaleala trebuie a aibe un aspect " moral " ..rahat , chiar credeti ca ii doare de actul sa zicem ilegal ca la cumpara 10 masini sa le vanda ??? Cine ne opreste si pe noi sa facem la fel daca vrem sa incercam ?? problema este ca au nevoie de bani disperata si se gandesc toata ziua cum sa faca asta ( vezi taxa auto de exemplu , or sa puna taxe pe orice ..de fapt nu taxe ..impozite , ca asteas unt periodice ;-) )
    0 0
  • Circotasul auto
    taxa de mediu
    Marele boom al vinzarilor de masini in Germanai nu este dat numai de bonificatia data de stat 2500 Euro ci si de noua taxa de mediu care se aplica la CO2. Evident ca s-a calculat aceasta emisie la Bruxeles si au facut ei ca peste 9 ani sa platesti 2000 de euro pe an . Unele masini de 9 ani nu mai merita 2000 de euro de ce sa se plateasca pentru ele ? Ne paste europenizarea si la taxe , problema ca noi nu avem VENITURILE LOR !!!
    0 0
  • Bethurbazal
    Solutii...
    Curat murdar! In tara asta aproape tot e posibil.
    Ar trebui sa nu poti aduce masini decat printr-o firma de intermediere auto!! Una cu show-room si service ca si cele ce vand masini noi. Si tot ca ele sa se plateasca TVA si taxe si impozite.
    La Curtici in Arad la orice ora sunt 2000 - 3000 de masini noi care se distribuie in tara la cererea dealerilor. Asa ar trebui sa se faca si cu second - handurile. Sa fie aduse toate in 2-3 locuri din tara, sa fie inregistrate datele firmei de intermediere si abia apoi sa ajunga la vanzare.
    0 0
  • REVOLTAT
    EU , UN MARE CACAT !
    De acord cu carcotasul , ne paste o mare porcarie cu acesta UE ..idiotii care or sa zica ca ..domnule este pentrui mediu ..etc ..este pentru cacat ..sa fim seriosi , ca marea poluare este facuta de industri nu de masini . In fapt vor sa sustina indirect niste industrii din ce in ce mai supradimensionate , asa vor sa te faca sa platesti 10.000 de euro pe o masina low-cost daca doar atat iti permiti ..pt ca ford ..Audi ..sau alta marca de 8 ..9 ani o sa te coste prea mult pe an sa le mai pastrezi , asa ca la casare cu ele desi poate merg perfect . O sa le vindem la rusi poate ... Politica asta a taxelor pe masini vechi le convine la toti producatorii , le dai bani pe masini in perioada de garantie , dupa care arunci masina si treci la alta noua ca de..aia veche deja polueaza . Mare magarie , foarte mare magarie .
    0 0
  • tom masinistul
    nu platesc impozit
    pai o inmatriculez pe numele meu si o cedez ca folosinta, notarial , cu obligatia ca utilizatorul sa plateasca asigurarea si impozitulll Si fac asta de 100 de ori daca pot vinde atitea. Se vor umple instantele de procese pt recuperare impozit dar eu sint acoperit notarial ! Pe samsari nu ii va interesa sa transcrie masina si alte complicatii, si asa e un talmes balmes cu transcrierile, va deveni mai mare...Sau face un scurt circuit de factura...si salut impozit, astea sint labele triste ale lui MILUCU din RACHITZELE -MARGAU, MIC MARE PRIMINISTRU PRIMAR si fraier ca un bondar.Biziie degeaba! Cineva dintre consilieri vrea cu tot dinadinsul sa il bage in buda...Pai il minca aia de pe Dimbovitza ! Si bine ii fac !
    0 0
  • Tzepesh
    Boc, un idiot la patrat!
    O noua masura "minunata" luata impotriva romanilor de servitorul lui Basescu (pentru cine nu stie, boc=scaunul/capra vizitiului). Si imediat s-au gasit "aplaudaci" care se bucura! Asta ne este marele aparator al drepturilor romanilor, un gagauta care inainte de alegeri isi rupea camasa pe el pentru binele patriei si care dupa ce s-a vazut in fruntea bucatelor a pus mana pe bici! Rusine sa-i fie, si lui si "aplaudacilor"!
    0 0
  • Mi se pare normal sa plateasca ca toata lumea traiasca boc 1000 de anii :)))
    0 0
  • andr3i
    bisnitari
    o decizie foarte buna. Felicitari.. :)
    0 0
  • Ii si vina oamenilor
    Acuma daca am fi cinstiti cu noi ne-ar fi pasat pana acuma ca "samsari" astia ne fura pe fata mai ales ca aduc "gunoaiele" din Occident si isi mai pun si ei cate 500-1000 euro sau mai mult ca no ei o fost pana in germania si o pierdut 4 zile in care li se pare foarte corect sa primeasca bani aia sau mai mult aduc cate 8-9 in camioane si in 5 zile faceau aproape 1000 euro si pe langa asta mai si prosteau pe alti cu gunoaiele lor, macar de ar avea bunu simt sa piarda ei vremea pe la cozi la RAR si pe unde mai ii de stat si sa ti le inmatriculeze ei macar.
    Oricum o masura de genu asta nu ar dezavantaja pe cei care isi cumpara o masina sa o foloseasca si nu sa faca bisnita.
    0 0
  • SSRELU
    Pacaleala de 2 lei
    E un tip in oras care a adus la comanda sute de masini din Germania. La plecare cerea o copie dupa buletinul clientului, pentru a o putea cumpara direct pe numele lui....
    Deci sutele alea de masini....nu se pot impozita!
    0 0
  • hai sa-l jumulim pe cel sarac
    Buna dimineata ,sa trezit si guvernul,cat vrea impozit?cat la suta din castig ?Daca ar fi taiat taxa merita un fifti fifti ,dar asa sa nu-i mai trebuiasca si procente.In cazurile cand masina sa vandut in minus pretul ei ,cat cotizeaza ,chiar sunt curios?Te ajuta?
    totul numai ei vor,saracii sa moara de foame.Sa vina razboiul sa curete din ei!!!
    0 0
  • pentru Bethurbazal
    Bai Bethurbazal ,esti comunist rau ,ti-as fura buletinul ,sa nu poti iesi din tara ca tie iti place asa,prostalaule!
    0 0
  • boc si banii
    ba e destept boc-n boc asta dupa ce i-am votat ne ard de ne ia dracu ,dar daca nu baga taxa putea lua impozit ca avea de la cine ..asa firma care vinde factureaza pret real?o sa se intalneasca base cu noi la alegeri ..a uitat ca mai au nevoie de noi??
    0 0
  • Limite...
    Cine stabileste de la cate masini in sus e samsarie?
    Nu toti cei care vor sa cumpere masini de afara se pot duce sa le ia. Daca eu anul asta imi aduc masina second din germania si mie si lui taica-meu sunt samsar? Poate ii aduc si unui prieten care nu se pricepe la aspectele legale si l-as ajuta. Cine stabileste asta?

    Pe de alta parte nu mi se pare normal ca unii doar pentru ca sofeazamasini din germania pana aici sa castige cat mine care muncesc toata ziua si platesc taxe la stat sa aiba si Mama din ce sa primeasca pensia si fiul meu o scoala la care sa fie educat.
    0 0
  • samsarasasasara
    Haha
    hahahah, vai cat de usor se poate ocoli legea asta. Stiu persoane care au avndut sute de masini, si pe numele lor nu apare nici macar masina lor personala.
    0 0
  • samsarasasasara
    in plus
    in plus, poti declara, ca ai vandut masina in pierdere....si nu mai platesti impozit pe profit :) Si daca nu esti firma, nu poti fi obligat sa platesti impozit forfetar. Si uita asa, am ocolit inca o legea. Traiasca romania.
    0 0
  • catacef
    samsari criminali
    Sa moara toti samsarii,asta-i problema nationala,nu mai pot oamenii sa doarma noaptea de grija samsarilor cat scot ei la o masina si in cat timp.Da pe astia care se chinuie sa faca o autobanda de 18 ani si au incasat de la CE milioane de euro nu-i vedeti mai?ati scris vreodata pe vreun forum ceva?Da pe aia care au luat tot ce era industrie in Romania pe 10 mii de euro si au vandut pe milioane ati stat cu okii sa vedeti ce profit au avut si in cat timp?nu,ca sunteti niste caini care nu stiu decat sa latre aiurea.S-a gasit ce era in neregula in Romania asta infecta,samsaria.Sa se de-a o lege care sa interzica si comertul cu telefoane mobile ca se scote si acolo cate 100 la tranzactie,auzi cat pierde statul saracul.
    Sa moara drakului samsarii astia sa vezi viata-n ROMANIA dupa aia.
    0 0
  • Expertu'
    intermediari 'cu acte"
    Cunosc persoane sus-puse care au reprezentante auto (marci noi)....si au observat un lucru...se vand mai bine masinile second... STAI ASA ...au vandut in Feb 2009 ...doar 4 masini noi si 45 buc second.. CINE-S CONCURENTII LA SECOND?....Raspuns: "samsarii" sau oamenii destpti.....HAI SA-I ARDEM CU GUVERNUL BOC....oricum...
    0 0
  • Expertu'
    samsar e si TARICEANU
    Pe firma lui Tariceanu...se vand masini second.... pe firmele multor dealeri se vand masini second...CINE'S DEALERII....TOT NISTE SAMSARI...iau masini second pun ceva peste si le vand
    0 0
  • Expertu'
    CONCURENTA distrusa prin Ordonante de Guvern
    Interesele sunt prea mari...asa mai apare cate o ordonanta...TIRIAC AUTO SECOND HAND....i-a mers mai bine pe second decat pe masini noi (Tiriac Auto)....frate astia cotizeaza cu "banuti" la guvern, ministri si alti secretari de stat
    0 0
  • Expertu'
    Ceea ce e in poza: UN AMERICAN PROST
    In poza se vede de la o posta..fata unui american prost (masina se vinde pe $) iar in spate sunt atarnate culorile Americii. ROMANII sunt mult mai versati decat amaratul ala de american. Schimbati poza de pe site............si pune-l pe "Razgandeanu" cum manca boabe agricole
    0 0
  • Expertu'
    Ce te faci? daca....
    Ce te faci daca ti-ai luat o masina(noua sau second) acum o luna?.... nu-ti place cum merge..nu e pe gustul tau...chiar iti vine sa o dai peste pod.... BOC TE PUNE LA ZID.....si dupa ce ca ti-e tarsa de masina pe care ai luat-o PLATESTI FRATE IMPOZIT CA O VINZI
    0 0
  • Expertu'
    DUPA SPUSELE LUI BOC
    Dupa spusele lui Boc..."...vandute in nume personal in Romania dupa ce acestea fusesera cumparate de aceeasi persoana fizica de pe o piata externa"....DAR CEI CARE CUMPARA O MASINA DIN RO (piata interna) si o vand mai departe sunt scutiti dupa cum spune "piticul".... sa intelegem ca BOC protejeaza PIATA INTERNA...nu mai vrea sa le dam bani amaratilor de europeni.
    0 0
  • Bulangiu
    DE TOT ... BOC ASTA
    SA TRAITI BINEEEE ! acolitiii mei nu voi prostilor de cetateni ! dar nu a apucat sa zica pana la capata BASE pt ca "prostii" cad au auzit de trait bine au ovationat si l-au intrerupt. ... PE VARZA este taxa asta acum. Toate jegurile de ... au facut bani cu bascula de 10 ani incoace cu bisnita de masini iar acum sa dea bine pe sticla vine ... asta de BOBOLOC si da cu txe in stanga si dreapta. IDIOTULEEEE !!!! redu TVA-ul cum au facut Turcii daca vrei sa mearga economia. Cine produce in tara sa aiba TVA 10% cine nu 20% . Sa vezi investitii si capacitati de productie deschise dupa aceea. DOAR TAXE SI IAR TAXE AVETI IN CAP MA PROSTILOR ???????
    0 0
  • Gherghe din Copacenii de Munte
    partea buna
    Partea buna sau jumatatea plina a paharului e ca samsarul care a cumparat masina ca afacere e nevoit sa o vinda...adica in pierdere sau profit foarte mic pentru el.ei au reglat putin piata si indirect au dus la o scadere generala a preturilor la sh.
    Sa nu va ginditi ca m-am trezit eu,Gherghe din Copacenii de Munte si m-am suit pe-o sa si mi-am cumparat asa o masina frumoasa. Pretul care il negociaza samsarul nu o sa fie egal cu pretul meu de achizitie pentru ca el e "client fidel" si are bonus,stie unde sa bage de vina si sa obtina un pret mic,stie limba,stie locul ,.....stie JOACA.
    ....si nu in ultimul rind costurile generale pentru mine (Gherghe din Copacenii de Munte) sunt foarte mari-deplasare,cazare,umblatul dupa masina,etc.sansa sa fiu pacalit de vinzatorii directi e mult mai mare pentru mine care ma vede o singura data in viata,care nu stiu in engleza sa spun decit OK , si care sunt nevoit sa cumpar o masina chiar daca nu-mi place ca doar n-am venit in "Jermania deajaba" , decit un
    "client fidel" adica samsarul.
    Ca sa finalizez: nu sunt samsar,masina sh pe care o am mi-a adus-o un prieten, ca asa am iesit mai ieftin-am economisit si bani si timp......si nu in ultimul rind nu e prost cine cere....
    0 0
  • Bravo
    In sfarsit o decizie buna ca vad ca multi sunt si aici care fac asa ceva (vreti bani faceti dar dati si la stat (noua) ) !
    0 0
  • boc
    Data viitoare domnul Emil Boc ne va anunta ca va deveni impozabil chiar si impozitul in sine. Incurajati-l baieti!
    0 0
  • DERANJEAZA, NU????
    se pare ca unii din cei care posteaza aici se cam "simt cu musca pe caciula". de ce va deranjea "stimabililor" ca este ceva normal intr-o tara care vrea o economie sanatoasa. daca tot vreti sa continuati, exista o formalitatea simpla: va strangeti 2-3 faceti un parc auto, deschideti o firma asigurati facilitati de cumparare (leasing, garantie) si asta e. in varianta voastra e mai bine sa la tineti pe trotuare si pe la intersectii, ca de, nu platesti parcare, nu te intereseaza ca o pui pe locul altcuiva, la vanzare nu trebuie sa platesti nimic si gata. uitativa in ardeal sa vedeti cate parcuri sunt ale SAMSARILOR CARE PLATESC IMPOZITE (eu sunt din Bucuresti).
    poate ca ar trebui sa mai lasati vrajelile astea de smecherasi si sa mai puneti capul la contributie - in sens constructiv - nu invers.
    0 0
  • Bethurbazal
    Replica
    @ trix
    Draga trix eu stiu ca activitatea asta e profitabila pentru cei cu scoala putina, dar asta nu inseamna ca trebuie sa o incurajam. Te deranjeaza solutia mea fiindca va fi greu de ”driblat”. Vezi, cei cu scoala au solu?ii!
    0 0
  • radar si altii
    Stati linisiti daca samsarii au de pierdut ceva din asta, cu siguranta nu o sa avem noi, restul poporului, ceva de castigat. Singurul care are ceva de castigat e statul (tarfa mare). Se pare ca sunteti prea orbi sa vedeti cum stimabilii nostrii politicieni constata ca "romanu" are prea multe sporuri la salar, si cum nici unu dintre ei nu constata ca avem cele mai multe taxe si impozite din europa. Aflati ca nicaieri in europa statul nu impoziteaza banii pe care cetateanul (persoana fizica) ii obtine prin vanzarea masinii sale (indiferent de unde a luat-o). (Nu sunt samsar de genu, dar nu mi se pare corect)
    0 0
  • PS
    ....Nu e cazul sa vorbim sau sa aspiram la o economie sanatoasa, atata timp cat guvernarea nu vrea sa avem o astfel de economie. Radar as vrea sa vad cum iti vinzi tu masina personala (cu titlu de masina second-hand) si o sa i dai tu aluia garantie. Sigur nu o sa poti. Si daca o sa ti-o vinzi sa ai grija sa dai si statului o cota parte, ca "toti tre sa traim", asta chiar daca ai platit pana acum impozite si taxe pentru masina aia de ti-au sarit ochii. Deci nu uita sa cotizezi. Fi un bun cetatzean.
    0 0
  • lucian
    meseria de samsar e deja moarta
    Adusul masinilor din occident si revanzarea lor pe piata din Romania nu mai este demult o afacere si cred ca in urmatoarele luni se va stinge de la sine si fara interventia acestui impozit. In momentul din fara in Romania sunt preturi mai bune la masinile SH fata de tari precum Germania, Franta, Austria,
    0 0
  • daniel
    exista samsari pt ca asta se cere
    cred ca cei care au comentat, cu putine exceptii pana acum, merg doar pe jos sau bicicleta pt ca un om sanatos la cap si care detine o masina sh (90% din detinatorii auto) nu ar debita asemenea tampenii care desigur isi au radacine adanc infipte in invidie si gandirea comunista. NU va obliga nimeni sa cumparati de la samsari oameni buni!!! nu va plac samsarii, nu cumparati de la ei si vor disparea ca dupa o molima. Ca sa vii cu afirmatii de genu ca trebuiesc amendati drastic, purificati la sange, etc atunci e clar, comunismul inca e in floare, oricine se descurca mai binisor decat turma trebuie ucis. Samsarii exista pt ca preferam sa cumparam de la ei! de ce? cred ca oricine stie....hai sa fim realisti
    0 0
  • bisnitar auto arad
    ATENTIE
    ATUNCI AM SA -I PLATESC IMPOZITE LUI BOC CAND IM VA DA EL BANI SA ADUC MASINI., EVENTUAL DACA IMI DA SI UN SOFER SA MA DUCA DRUMUL DIN GERMANIA MAI IEFTIN...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru