Modelul chinezo-american va costa 10000$

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 06.07.2007
Chrysler si Chery au anuntat oficial ca modelul pe care il vor construi impreuna va costa 10.000$.

Dupa ce la inceputul acestei saptamani v-am prezentat detalii despre acordul istoric la care au ajuns Chrysler si chinezii de la Chery, revenim astazi cu detalii despre automobilul pe care acestia il vor produce impreuna. Previziunile analistilor auto, care anuntau un model de 7000 de dolari, au fost date peste cap de anuntul oficial al celor doi mari constructori: modelul chinezo-american va costa 10.000 de dolari.

Rodul colaborarii celor doua mari grupuri auto va fi un model care va fi cel mai probabil vandut sub brand-ul Dodge si va imprumuta platforma actualului Cherry A1. Pentru ca piata americana este una destul de pretentioasa, viitorul model va primi un pachet de echipare si finisaje superioare.

Surse initiale afirmau ca modelul chinezo-american va fi construit pe baza conceptului Dodge Hornet insa aceste speculatii au fost repede inlaturate de oficialii Chrysler.

Comentarii (9)

  • si asta tot o stea o sa aiba la EURONCAP ? :))
    0 0
  • tracto91
    stai linistit, normele de securitate in state-s mai al dracului de cat in europa. EURONCAP-ul, desi pornit cu buna intentie,e o gluma proasta mai nou
    0 0
  • Dj Di-Al
    siguranta
    ca nivel de siguranta masinile europene sunt peste cele americane. verifica la euroncap cate stele au masinile americane, ca in state trec ca fiind foarte sigure
    0 0
  • siguranta la americani
    Probabil de aia a luat Voyager-ul cel mai prost punctaj la EURONCAP, pentru ca ii intereseaza pe americani siguranta de nu mai pot!!!
    Si probabil tot de aia cumpara americanii mai destupati Toyota, Lexus, Volvo, Mercedes, BMW ca recunosc ce masini valoroase reusesc sa produca!!
    Sincer imi pare rau ca americanii produc masini (daca imi permiteti sa le numesc asa)...
    0 0
  • emilio
    cherry = brilliance?
    apoi daca si asta o sa aiba tot o juma` de stea, ca cealalta mamaliga chinezeasca, ne-am procopsit...
    0 0
  • Vai de capu vostru
    Credeti voi ce vreti mai baieti , da va zic io , ca am o masina americana , si s-a batut de mine odata o masina japochineza Honda si s-a sfarmat si mie doar mi-a crapat bumperu, a doua oara un Mertzan nou s-a bagat in bara din spate si la mine nu s-a intimplat nimik ... Mertzanu a plecat cu towingu de acolo.

    Reganditzi ce spunetzi .... de ce credetzi ca Renault nu se vinde in America ? ... nu a reusit sa treaca nici macar testul de 2 stele pentru sigurantza la impact lateral. Adica te loveste unu in usa din stanga , si te muta cu volanu pe scaunu din dreapta .... da-o dracu de treaba.
    Am vazut io multi mandri ca is romani , da nici prosti. Io nu mai umblu decat cu SUV de cand am fost lovit de 2 masini.
    0 0
  • pt fra
    esti praf omule
    in primul rand voyagerul care a obtinut 2 stele le teste, era cu volanul pe dreapta. si in al doilea rand daca intri pe www.adac.de o sa vezi ca a obtinut acelasi model in 2001 4 stele la impact. iar in america tot 4 stele la inpact. nu imi mai spuneti de testele astea masluite in europa pt a proteja piata.
    cred ca tu nici nu te-ai urcat vreodata intr-o masina americana sa vezi ce inseamna aia durere de spate fata de tot ceea ce circula pe langa tine....
    inca o data esti praf domnule fra cu tot cu comunitatile voastre de loganisti si octavisti
    0 0
  • AndreiRN
    Frumos
    Frumos modelul si se pare ca este adresat cumparatorilor de Siena. Da, romani nu prea au de unde sa stie ce masina este aia dar unde conteaza se vinde bine.
    Cat despre masinile americane pot spune si bune si rele dar cu siguranta ca sunt mai fiabile ca europenele din aceeasi clasa si multe din cele noi au multe lucruri copiate de la japonezi.
    Pana la urma daca nu era Henry Ford multi inca mergeau cu caruta.
    0 0
  • ha
    euroencape e cel ma riguros test de siguranta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru