Montezemolo, CEO la Fiat?

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 15.09.2006
Grupul italian Fiat urmareste sa-si extinda controlul asupra marcii Ferrari. Se pare ca Fiat va mai cumpara un pachet de 29 la suta din actiunile Ferrari, la sfarsitul acestei luni.
Numarul unu de pe piata italiana de masini, Fiat, intentioneaza sa-si recupereze actiunile Ferrari vandute in timpul crizei financiare din 2002 catre banca de investitii Mediobanca.

Conglomeratul auto cu centrul la Torino controleaza marcile Ferrari, Maserati, Alfa Romeo, Lancia, Iveco si Magneti Marelli. La sfarsitul acestei luni Fiat vrea sa recupereze pachetul de 29 la suta detinut de Mediobanca. Actualmente Fiat detine 56 la suta din actiunile Ferrari, iar o reusita in tentativa de recuperare a actiunilor ar duce la un total de 85 la suta.

Inca 5 la suta din actiuni sunt detinute de Mubadala, care mai are participatie si la Spyker. In acest context au aparut zvonuri conform carora, implicarea Spyker in Formula 1 ar putea fi pusa in slujba lui Ferrari.

Restul de 10 la suta din pachetul de actiuni este detinut de familia Ferrari. Pachetul de actiuni detinut de Mediobanca este estimat la circa 800 milioane de dolari.

In jurul acestei tranzactii s-a facut speculatia ca presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, ar urma sa preia sefia grupului Fiat.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru