Morgan va dezvălui EvaGT, un coupe uşor cu motor BMW

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.06.2010
Morgan va prezenta în 15 august un nou model, un coupe cu patru locuri care foloseşte un motor BMW pe benzină, de 306 cai putere şi 400 Nm.

Esential

1250 de kilograme ar urma să cântărească Eva GT.
4.5 secunde îi vor fi necesare coupe-ului pentru a atinge 100 de km/h.

Constructorul de nişă Morgan se va folosi de ediţia 2010 a Concursului de Eleganţă Pebble Beach, pentru a expune în faţa fanilor săi un nou model, cel mai probabil un coupe cu patru locuri, botezat EvaGT.

Modelul va fi bazat pe şasiul din aluminiu Aero Supersports, modificat pentru a fi similar cu cel al lui GT3. Coupe-ul va fi unul destul de uşor, cu o masă de numai 1250 de kilograme, caracterisitcă dată de folosirea din abundenţă a aluminiului la nivelul panourilor laterale, care au fost de altfel finisate manual.

Sub capotă se va afla un motor de provenienţă BMW, cu şase cilindri în linie, de 3.0 litri, capabil să transmită roţilor un total de 306 cai putere şi un cuplu motor de 400 Nm. Unităţii îi va fi adăugată o cutie manuală sau automată, cu şapte rapoarte, care trimite puterea punţii spate. Ţinuta de drum va fi asigurată de o suspensie independentă pe fiecare axă.

Resursele vor putea propulsa modelul sportiv cu aspect retro de la 0 la 100 de km/h în 4.5 secunde, până la o viteză maximă de 273 de km/h.

Chiar şi aşa, EvaGT se va mulţumi cu doar 5.8 litri/100 de kilometri şi cu emisii de CO2 de 200 g/km.

via | autocar

Comentarii (1)

  • Monsieur
    Cat de mult imi plac, liniile clasice ale acestui model!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru