Motor nou de la BMW

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.03.2007
BMW dezvolta in prezent un nou motor bi-turbodiesel de 2.0 litri care va oferi 204 cai putere. Motorul va echipa cel mai probabil Seria 1

In lunile urmatoare BMW va prezenta un nou motor bi-turbodiesel. Propulsorul de 2.0 litri si patru cilindri va oferi 204 cai putere folosind acelasi sistem al motorului de sase cilindri de pe modelul 535d.

Acest sistem consta in doua turbo-compresoare care actioneaza in serie, unul de dimensiuni mai mari pentru cicluri inalte de rotatie si unul de dimensiuni mai mici pentru un regim mai mic de rotatie.

Multumita celor doua turbo-compresoare puterea a crescut considerabil, de la 177 cai putere si 350 Nm (motor regasit pe Seria 120d) la 204 cai si un cuplu motor de 400 Nm. Acest motor va putea echipa o viitoare versiune 125d sau 120sd.

Comentarii (6)

  • super tare
    Nu am altceva de zis decat: Nemtii de la BMW rullz!
    0 0
  • cel mai bun
    motorul cred ca o sa dea clasa la multe motoare la 2000cm3,
    indiferent cat ar consuma acest motor merita sa il ai pe un BMW
    poate se ia la un duel cu golf GTI
    ?
    0 0
  • pai
    Nu cred ca mai trebuie sa spunetica poate lua si un golf gti ca pe ala il face sigur pune-ti si voi masini mai puternice la bataie.....astia astiu sa faca masini bune
    cu nemtiii sa nu te pui si calitate si frumusete
    0 0
  • bravo lor
    si asa e mult pt. seria 1 (eu as fi multumit si cu jumate din caii astia si cuplu.)
    si cand te gandesti motoarele de pe Logan abia sunt la cel mult 1/2 din performantele celui mai mic BMW!
    0 0
  • andrei
    motorul asta suna calumea
    204 cai suna ok , dar ! turbo , ce se intampla cu BMW ...si-au dat seama ca asta este singurul mod in care pot tine pasul cu ceilalti ... nu ca Audi sau MB nu ar folosi compresoare si turbine , dar bmw incerca sa tina pasul cu motoare normale
    0 0
  • A se reciti articolul
    Motorul este DIESEL domnul Andrei. daca gasesti tu ceva diesel de 2000 care sa scoata macar o suta de martoage fara urma de turbo atunci esti mare boier sau poate ar trebuii sa se invarta undeva la 8000-9000 de rotatii pe minut mai ceva ca unu pe benzina.

    LOL
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru