Motorul Fiat TwinAir va fi împrumutat de viitorul Lancia Ypsilon

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 20.07.2010
Motorul de 900 cmc Fiat TwinAir şi variantele sale de putere (65, 85 şi 105 cai putere) sunt aşteptate să debuteze în gama viitorului Lancia Ypsilon. Cea mai puternică opţiune ar putea fi văzută şi pe un Bravo entry-level.

Esential

105 cai putere va oferi cea mai puternic[ variant[ a motorului TwinAir

Fiat intenţionează să exploateze la maxim resursele noului motor TwinAir de numai 900 de cmc. Pentru asta, italienii vor lansa mai multe versiuni de putere şi vor introduce unitatea pe mai multe modele din gamă. Pe lângă versiunea de 85 de cai putere, promisă pe Fiat 500 începând cu luna lui septembrie, constructorul din Peninsulă va mai lansa alte două variante de putere ale motorului pe benzină, una de 65 de cai şi una de 105 cai, anunţate deja.

Cele trei variante de putere ar urma să fie folosite de mai multe modele ale grupului Fiat, principalul candidat fiind Lancia. Subsidiarul cu aspiraţii premium va prelua unitatea pe benzină odată cu lansarea noii generaţii Ypsilon, versiunea de 105 cai putere urmând să acţioneze ca vârf de gamă. Este foarte puţin probabil să regăsim motorul în gama Abarth, Alfa Romeo şi Chrysler.

Cât priveşte gama proprie Fiat, surse neoficiale susţin că până şi Bravo ar putea primi un asemenea motor, pentru a oferi publicului un entry-level greu de egalat ca preţ pe piaţa compactă.

Rămâne de văzut dacă publicul va fi deschis unui motor de 900 cmc şi doar 105 cai putere.

Motorul TwinAir este produs momentan în Polonia, unde italienii vor să atingă o rată de asamblare de 400.000 de unităţi pe an.

via | autocar

Comentarii (2)

  • afara ploua
    si voi dati stiri din astea
    cui ii pasa?
    2 7
  • turatii si uzura in 2 pistoane
    doua pistoane, 100 de cai la 8000 de rotatii, uzura din greu si sisteme turbo ce se defecteaza la 50.000 de km. Toate astea intr-o masinuta car costa cat un Renault Fluence. Nu e de mirare ca macaronarii se zbat pe marginea prapastiei.
    1 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru