Muncitorii Dacia nu accepta marirea de 394 lei

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 09.04.2008
Greva generala la Dacia Pitesti continua, dupa ce muncitorii au respins oferta patronatului.

Esential

550 de lei este cererea de marire salariala inaintata de muncitorii uzinei Dacia.

Liderii sindicali de la Dacia au anuntat astazi ca greva generala declansata in 24 martie va continua, oferta inaintata aseara de patronat nefiind satisfacatoare. Dacia a oferit o marire salariala de 394 lei, dar angajatii uzinei din Mioveni pretind o marire cu 550 de lei a salariului brut.

"Am incheiat consultarile la ora 13.00 si pot sa confirm ca salariatii celor trei schimburi de la Dacia, intrebati de noi prin toate sectiile, si-au dat acordul pentru continuarea grevei generale. Nimeni nu a fost de acord cu noua propunere salariala, deci ramanem in greva generala", a declarat viceliderul sindical Ion Iordache pentru Mediafax.

Sindicalistii si administratia Dacia Automobile asteapta, miercuri dupa-amiaza, ca Tribunalul Arges sa se pronunte in procesul intentat de patronat, privind legalitatea grevei generale.

Taguri: Dacia

Comentarii (3)

  • AndreiRN
    Rea vointa
    Muncitori care nu vor sa munceasca sa nu o faca. Administratia ar trebui sa faca angajari din plin pt a continua productia. Dupace ca fac de 3 - 4 ori mai mult decat venitul national si au un loc de munca stabil si plin de benefici mai isi dau si talente socialiste.Cum ar fi ca Logan sa devina cu 30% mai scump si sa nu se mai vanda?Atunci sa vezi cum realizeaza ei ca si-au taiat creanga de sub picioare.Sa vad atunci ca sindicatul ii convinge pe muncitori sa accepte o scadere de salariu de 30 - 40%.
    0 0
  • Melman
    @AndreiRN
    Mamica, Dacia a avut cea mai mare crestere de piatza in Europa, deci a vandut mult, foarte mult, deci profitul a crescut, deci bani sunt.Francezii vor sa-si amortizeze investitia repede repede, ptr a vinde masini mai scumpe, simplu!!!
    0 0
  • Marius
    GREVA
    Eu zic ca oferta ar fi fost de acceptat, nu stiu daca dacia a dat in plus si alte bonusuri (reduceri la cumpararea unui autovehicul dacia...etc.). Sper sa nu ne trezim intr-un joc de poker in care miza tot creste si salariati, sa ramana doar cu buza umflata...In incheiere vreau sa zic ca sunt de partea lor...dar daca forteaza prea mult, se pot intampla multe...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru