Mustang by Giugiaro

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 28.11.2006
Ford i-a incredintat celebrului designer italian Fabrizio Giugiaro reinterpretarea celui mai celebru model al sau: Mustang GT.

Ford a apelat la maiestria lui Giugiaro si i-a incredintat acestuia reinterpretarea Mustangului. Noua creatie isi trage toate trasaturile de la actualul Mustang, incepand chiar cu partea frontala a masinii. Aici linia fasciculara este arcuita in jos si spre exterior. Doua margini incadreaza liniile usilor si se sfarsesc cu o arcuire mare in dreptul rotilor. Aceste linii definesc si spatele, oferind un unghi ciudat stopurilor care se prelungesc pe capota. O singura bucata de geam tine loc si de parbriz si de acoperis. Usile sunt operate automat si au deschidere verticala.

Cauciucuri de 275 mm (fata) si 375 mm (spate) imbraca jantele de 20 de inch. Sub capota se ascunde un motor V8 de 4.3 litri de la vechiul Mustang GT, care ofera 500 de cai putere. Radiatorul standard a fost inlocuit cu unul din aluminiu folosit de divizia Ford Racing, si care, pretind constructorii, poate oferi inca 200 de cai putere. O masina atat de energica necesita si o manevrabilitate buna. Ford Racing a echipat modelul cu un pachet special imprumutat de la masinile de raliu.

Fabrizio Giugiaro, director de design la Italdesign - Giugiaro S.P.A. a declarat: "Cand am realizat noul Mustang am stiut ca va fi cel mai bun din cate s-au facut. Suntem de parere ca este important sa aratam lumii auto ca modelele cheie care reflecta istoria unei marci pot sa primeasca un stil aparte".

Mustang by Giugiaro va fi prezentat oficial la salonul auto de la Los Angeles.

Comentarii (7)

  • MAMAAAAAAAAA!!!!!!!!
    Acum stiti si voi de ce asta e cea mai tare masina creata vreodata. te uiti la ea si te intrebi cum sa n-o iubesti, ce poate fi mai frumos(poate o fata). Dar stati linistiti, la o masina ca asta blonda din dreapta e dotare standard :-)
    0 0
  • TZAVA
    SHUKRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
    0 0
  • aha
    no asta da! super tare!
    0 0
  • Uitati`va 1pik mai atenti
    Nu seamna cu BMW seria 6 ? asa 1pik la bot, faruri ... ?
    0 0
  • clarkkent
    sa stii
    chiar ca la faruri din lateral seamana cu sesaru.
    oricum e una dintre cele mai frumoase muscle car-uri p care le-am vazut
    0 0
  • Daniel
    superba
    ...masina buna dar tot la italieni s-a apelat pentru caroserie!... nu seamana cu BMW seria 6, mai degraba este dezvoltata din ultimul MUSTANG..
    0 0
  • ce jaf de masina
    Cum pot face alti asa masini si romanii fac masini de circula chinezii,indienii si vietnamezii? Cred ca un Logan pe strazile din SUA ar fi ca o caruta pe autostrada la noi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru