Mutari importante pe piata sportivelor de nisa: Ginetta cumpara Farbio

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.03.2010
Constructorul britanic Ginetta a anuntat oficial cumpararea unui alt producator auto de nisa, si anume Farbio, care exista pe piata doar din 2005.

Constructorul britanic Ginetta, specializat pe segmentul masinilor sportive, a anuntat achizitia unui alt producator auto de nisa, mai putin popularul Farbio, recunoscut de pasionati dupa modelul GTS, rival pentru Porsche Cayman.

Constructorul din Leeds si-a asigurat astfel un nou produs in gama sa de modele, Farbio GTS urmand sa primeasca logo-ul Ginetta si sa fie vandut in showroom-urile britanicilor. Desi preluarea a fost una totala, Chris Marsh, fondatorul Farbio, a ramas in functia de director general, urmand sa se ocupe de viitorul modelului GTS.

"A fost o mutare binevenita pentru noi, o mutare menita sa asigure stabilitate si resurse suficiente pentru un viitor pozitiv. Realizarile companiei Ginetta sunt fantastice, ambele parti urmand sa se bucure de aceste beneficii", a declarat Marsh.

Sportiva va ramane neschimbata, singura noutate urmand sa fie noua sa identitate de marca.

Ginetta isi va largi gama de modele spre sfarsitul acestui an, cand va lansa pe piata modelul G40, propulsat de un motor de 1.8 litri Zetec.

Fondat in 2005, Farbio a devenit cunoscut dupa lansarea modelului GTS, o sportiva cu caroserie din fibra de carbon, care a impresionat prin performante si pret.

Sportiva va ramane neschimbata dupa preluare, singura noutate urmand sa fie noua sa identitate de marca.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru