Ne asteapta Civic Type R-R

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 06.06.2006
Pentru ca a ramas in urma concurentei, Honda are in plan construirea unui model sport derivat din Civic care sa faca fata provocarii celor peste 200 de cai putere.

BMW 130i: 265 CP. Audi A3 3.2 V6: 250 CP. Opel Astra OPC: 240 CP. VW Golf R32: 250 CP. Renault Megane RS: in curand, 250 CP. Mazda 3 MPS: 260 CP. Honda Civic Type R: 200 CP.

E simplu de constatat: noua Honda Civic Type R nu poate tine pasul cu rivalii sai. Astazi, cei 200 de cai pe care ii are sub capota reprezinta o cifra perfecta pentru o citadina (Clio RS, Mini Cooper S), insa pentru o compacta sportiva aceasta valoare lasa de dorit. Iar Audi (R)S3 nu a iesit inca pe piata. La ce sa ne asteptam de la Honda?

Daca este adevarat faptul ca viitorul Civic Type R va scoate doar 200 de cai, devine din ce in ce mai clar ca o versiune mai sportiva decat atat, eventual un Type R-R, ar fi perfecta pentru ca modelul nipon sa se mentina in pluton. Astfel, Honda gandeste deja o varianta de 240 de cai pentru Civic. Asta pentru ca peste aceasta valoare toata lumea se gandeste deja la S2000. Si totusi, nu va fi utilizat motorul roadster-ului, ci o evolutie a actualului motor de 2 litri. Si, in plus, pentru a struni noua herghelie, va fi nevoie de sistemul de tractiune integrala al modelului Legend.

In sfarsit, pentru a nu exista probleme de identitate, pretul viitorului (eventual) Honda Civic Type R-R se va opri undeva sub cel al lui S2000.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru