Nissan a dezvoltat un sistem care recunoaşte obiectele în mişcare din jurul maşinii

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 28.07.2010
Nissan promite că noul său sistem, botezat MOD, va reduce la zero accidentele uşoare care au loc din cauza animalelor sau a pietonilor atunci când şoferul parchează maşina.

Nissan a anunţat oficial că a dezvoltat un sistem de detecţie a prezenţei obiectelor în mişcare în jurului maşinii. Sistemul se bazează pe o serie de senzori şi pe camere video şi funcţionează la viteze reduse, tipice manevrelor de parcare cu faţa sau cu spatele.

Sistemul a primit denumirea oficială Nissan MOD (Moving Object Detection). Interfaţa este asigurată de monitorul de la bord, iar avertizările sonore nu lipsesc nici ele din peisaj. Evident, aplicaţia are rolul de a detecta pietonii sau animalele care se plimbă în jurul maşinii şi care nu sunt vizibile în oglinzi, prin lunetă sau prin parbriz.

"MOD oferă informaţii suplimentare în momentul pornirii maşinii. Ca rezultat, şoferii se vor simţi mult mai în siguranţă atunci când conduc la viteze reduse sau când parchează. Este responsabilitatea celui de la volan să se asigure că manevrele sale sunt sigure", declară oficialii Nissan în comunicatul care însoţeşte informaţiile oficiale.

Sistemul MOD va putea fi comandat şi utilizat de toţi clienţii Nissan şi Infiniti în cadrul pachetului Around View Monitor, sistem care utilizează o serie de camere şi display-ul central pentru a-i arăta şoferului în timp real imagini din jurul maşinii.

via | Nissan

Taguri: Nissan, Nissan MOD

Comentarii (2)

  • PiPi
    Si la locul de intalnire ce e? O balta de PiPi? :))
    0 3
  • interesant
    sper s-o vedem cat mai curand pe modelele Nissan si Infiniti
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru