Nissan a lansat un sistem de alimentare cu doua injectoare pe cilindru

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 15.07.2009
Japonezii de la Nissan au realizat o noua inovatie tehnologica in domeniul sistemelor de injectie, adaugand un injector suplimentar fiecarui cilindru. Noul sistem va fi introdus din 2010 si va micsora consumul de carburant cu 4%.

Nissan a creat un sistem inovator de injectie, care implica amplasarea unui injector pe fiecare port de admisie al motorului. Mai exact, fiecare supapa de admisie are propriul ei injector, spre deosebire de motoarele actuale cu injectie, care folosesc un injector pentru una, sau doua supape de admisie. Aceasta tehnologiei micsoreaza diametrul picaturilor de amestec carburant cu 60%, ceea ce duce la o combustie mai stabila si mai lina. Noul sistem cu doua injectoare va fi introdus in 2010 pe vehiculele de productie.

Primele modele care vor beneficia de acesta au o cilindree redusa si functioneaza cu benzina. Sistemul cu doua injectoare pe cilindru este primul de acest gen din lume si ar trebui sa reduca emisiile de noxe si sa micsoreze consumul de carburant. Inginerii japonezi estimeaza ca noul sistem va micsora consumul de carburant cu 4%. Ulterior, producatorul japonez ar putea implementa tehnologia Dual Injector si pe motoarele mai mari, pentru a putea obtine o putere mai mare fara a modifica structura blocului motor.

Via | WorldCarFans

Taguri: Nissan, injectoare

Comentarii (9)

  • brunetul
    NISSAN
    Dupa cum am vazut motorul nu e prea bine viteza la inceput la pornire.numai dupa ce merge treptat.nu e ca opel insignia OPC care pe treapta a 3 viteza mare chiar foarte mare la treapta a treia fortat atinge 160 pe ora dar fortat alte masini nici fortata nu are puterea la treapta a 3 a din 6 a sa porneasca cu asa viteza chiar daca e fortat.nissanul asta matem ca e slab... trebuia sa puna macar 4 cilindri 1 cilindru nu primeste aer...daca sunt 2 injectoare si un piston merge dar nu mai mult de 150 km h fortat pe autostrada cu ultima treapta.lejer baga 130 pe ultima treapta pe autostrada!!! eu lejer as merge cu 130 km h numai pe autostrada...
    1 9
  • analfabetul
    rocket science
    acuma daca tot ai scris romanul asta, poti sa-mi traduci, te rog, in romaneste? Multumesc anticipat!
    3 0
  • ce dreq ai scris mah acolo?esti senil?
    2 0
  • pt brunetul
    Mama cata inginerie.
    O sa ma inscriu la ARE si dupa ce o sa termin o sa revin sa citesc comentariul tau.
    Ma mir cum de nu te-au angajat ratatii astia de la Nissan.
    1 0
  • ba brunetule sa fiu nebun daca am inteles ceva din toate comentariile pe care le-ai postat pe site-ul asta.Chiar atat de oligofren si analfabet sa fii, ori nu esti roman?
    2 0
  • pfff
    ..asta ori se face ori e fenomenal. poate prostia sa ajunga la asa limite.in toate comm vb de "autostrada,lejer,130km/h".dar eu cred k face caterinca omu...
    1 0
  • @brunetul
    Am vazut doar doua comentarii facute de tine. Dupa trei pahare de Pepsi si o cafea, tot n-am inteles nimic.
    Relaxeaza-te, pune-ti ideiile pe hartie si apoi fa un sumar aici.
    0 0
  • Nu cred ca pepsi sau cafea ajuta la citirea comentariului, mai degraba imbatati-va bine de tot cu vin varsat de 2 lei kilu', puneti un album cu Guta, jucati vreo 7 ore NSF si pe urma cred ca o sa-l intelegeti. ;)
    0 0
  • Petrik fara frica
    Dupa ce am fumat un J am reusit si eu sa inteleg o parte din comentariul brunetului, puteti incerca :)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru