Nissan decongestioneaza traficul

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 14.03.2007
Constructorul japonez testeaza in prezent un sistem care sa decongestioneze traficul si sa previna accidentele.

Nissan a dezvoltat un sistem care permite comunicarea sincronizata intre vehicule si semnalele din trafic pentru a reduce accidentele si pentru a decongestiona traficul. Constructorul japonez dezvolta acest sistem din octombrie 2006, insa abia acum a decis sa il testeze in conditii reale de trafic.

Faza de testare va fi realizata la Centrul Tehnic Nissan, localizat in Kanagawa. Folosindu-se de o portiune de sosea din campusul sau, Nissan a integrat semnale si monitoare care sa colecteze date despre curgerea traficului si despre miscarea pietonilor. Chiar si cateva masini ale angajatilor au fost echipate cu astfel de dispozitive de acumulare a informatiilor.

Un interes deosebit o reprezinta lungimea ciclurilor de semnal care permite pietonilor sa travereseze in siguranta strada. De obicei, in conditiile unui trafic usor, pietonii ignora semnalele semaforului. Cu ajutorul semnalelor "inteligente", sistemul Nissan va putea oferi un semnal mai lung de traversare pentru pietoni, in conditiile unui trafic usor, descurajand astfel trecerea neregulamentara a strazii.

Acest sistem are si implicatii ecologice, temporizarea semnalului impiedicand oprirea indelungata la semafor si implicit reducerea emisiilor de gaze.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru