Nissan dezvolta pedala inteligenta de acceleratie

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 04.08.2008
Inginerii Nissan au gandit o pedala de acceleratie care indica modul in care trebuie sa o apesi pentru un consum si emisii optime.

Nissan a anuntat astazi oficial ca a dezvoltat o pedala de acceleratie care are rolul de a-l ajuta pe cel de la volan sa isi optimizeze stilul de condus in scop ecologic. Altfel spus, noua pedala reuseste sa scada consumul cu cinci pana la zece procente printr-un sistem care imprima o forta din sens opus atunci cand soferul apasa pe acceleratie in exces.

Practic, pachetul dezvoltat de Nissan ii indica acestuia ca ar putea consuma mai putin si ar emite la fel de putin in conditiile in care ar imprima o forta mai scazuta asupra pedalei. Normal, pachetul contine si indicatori vizuali instalati pe bord care ii arata soferului nivelul consumului instantaneu si modul in care ar putea sa isi imbunatateasca comportamentul la volan. Pachetul poate fi activat si dezactivat printr-o simpla apasare de buton.

Conform oficialilor Nissan, "ECO-pedala" va intra ca optional pe modelele de serie in 2009, scopul companiei nipone fiind acela de a urmari in continuare "The Green Program 2010", un plan ecologic prin care Nissan are de gand sa se impuna pe piata ca unul dintre cei mai "verzi" constructori ai lumii.

via | Automotive News

Taguri: Nissan

Comentarii (1)

  • pai domnle
    Daca implementeaza si la Logan asa ceva vor fi triplate datele despre mortii si raniti
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru