Nissan Eporo, robotul care va face masinile mai sigure

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 05.10.2009
Nissan a dezvaluit de curand Eporo, un robot inteligent care ar putea sa stea la baza viitoarelor sisteme de siguranta regasite pe modelele japonezilor

Nissan intentioneaza sa depaseasca Volvo in domeniul sigurantei auto si anunta introducerea pe modelele sale viitoare a unei tehnologii imprumutate de la roboti. Primul pas in acest sens a fost facut cu ocazia evenimentului CEATEC din Tokyo, unde niponii au expus un robot echipat cu o viitoare tehnologie ce urmeaza sa se regaseasa si pe modelele de serie.

Botezat Eporo, robotul japonez masoara doar 50 de cm inaltime si cantareste 13 kilograme, fiind capabil sa se deplaseze autonom, alaturi de exemplare identice, fara a intra in coliziune cu acestea. Multumita unor lumini laser, care masoara constant distanta laterala, si a unui sistem de unde radio, Eporo calculeaza posibilitatea coliziunii iminente si modifica parametrii normali pentru a evita un accident.

Noul robot reprezinta primul pas in dezvoltarea unui program care isi propune ca finalitate un automobil capabil sa reduca numarul accidentelor. Daca initiativa va prinde viata, in cativa ani vom asista la masini care comunica intre ele pentru mai multe detalii referitoare la conditiile de trafic, consum si viteza.

via | Nissan

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru