Nissan împrumută vopseaua care îşi acoperă singură zgârieturile unor carcase de iPhone

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 16.01.2012
Vopseaua-minune dezvoltată de Nissan în Japonia şi care acoperă automat în timp zgârieturile apărute pe maşini va fi împrumutată unor carcase de iPhone.

Vopseaua avansată care îşi acoperă singură zgârieturile în timp trece de pe maşinile produse de Nissan pe carcasele de iPhone. Nissan a anunţat oficial astăzi că va lansa pe piaţă o carcasă specială de iPhone care îşi va "repara" singură zgârieturile. Secretul: vopseaua dezvoltată de Nissan în 1995 împreună cu Universitatea din Tokyo şi cu Advanced Softmaterials Inc. Aceasta a apărut în premieră pe modelele Infiniti acum câţiva ani, fiind capabilă să îşi acopere zgârieturile în timp graţie unei compoziţii speciale.

"Vopseaua din exteriorul carcasei este produsă din polirotaxan, ceea ce înseamnă că, dacă va fi zgâriată, structura chimică va fi capabilă să reacţioneze pentru a o aduce la forma iniţială şi pentru a "umple" spaţiul apărut involuntar", spun oficialii Nissan.

Secretul vopselei dezvoltate de Nissan constă într-un strat de răşini speciale elastice care îşi menţin caracteristicile timp de trei ani. Practic, învelişul colorat al caroseriei se întinde în momentul în care apare o zgârietură, acoperind-o complet.

Procesul complet de eliminare a unei zgârieturi se întinde pe o perioadă care variază între câteva ore şi câteva zile, în funcţie de temperatura exterioară, de umiditate şi de gravitatea urmelor lăsate de zgâriere.

Nu este prima dată când Nissan utilizează acest tip de vopsea în afară domeniului auto. Compania japoneză a licenţiat utilizarea acesteia pe telefoanele Style Series N-03B, dezvoltate de operatorul nipon de telefonie mobilă NTT DoCoMo.

via | Nissan

Comentarii (3)

  • cristy09
    Mai, da nu puteau inventa banii care cresc in portofel dupa ce ai golit portofelul?!
    8 1
  • Mircea
    Care sunt mai exact acele masini de la Nissan si Infiniti ce folosesc vopseaua care isi acopera singura zgarieturile ? Toate din gama lor sau doar cateva ?
    1 5
  • vopsea ss=scratch shield
    toate modelele Infiniti si modelele nissan cu uzina in japonia (x-trail,murano, 370z) doar pe unele culori .
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru