Nissan Juke Nismo - imagini şi detalii oficiale cu primul SUV mic de performanţă

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 13.06.2012
Nissan a publicat astăzi primele imagini şi informaţii ale noului Juke Nismo, versiunea de performanţă a SUV-ului de segment mic. Acesta vine echipat cu un motor turbo de 1.6 litri.

Weekendul acesta va fi unul extrem de încărcat pentru Nissan. Japonezii se vor folosi de Cursa de 24 de ore de la Le Mans pentru a face cunoscute publicului cele mai noi creaţii sportive ale brandului. Pe scenă vor debuta Nissan DeltaWing şi Juke-R, versiunea concept ultra-potentă a crossover-ului de segment mic.

Nu vor fi însă singurele surprize rezervate de Nissan. Într-un comunicat oficial publicat astăzi aflăm că tot la Le Mans va debuta şi Juke Nismo, primul model care anunţă o gamă de modele de performanţă pregătite de divizia sportivă a brandului asiatic.

Nismo marchează astfel revenirea sa pe o piaţă a departamaentelor de performanţă, dominată de nume grele precum OPC, Renault Sport şi chiar M şi AMG. Nissan Juke Nismo devine totodată şi primul crossover de performanţă, fiind pregătit să cucerească o nişă pe care oamenii de marketing Nissan au intuit-o de ceva vreme.

Designul controversat al micului SUV a fost personalizat cu ajutorul unui kit aerodinamic nou, ce include spoilere faţă şi spate mai mari, pasaje mai mari la nivelul roţilor, un eleron pe hayon, o altă grilă frontală şi praguri laterale noi.

Nu puteau lipsi nici jantele speciale, cu dimensiuni de 18 inch, construite din aluminiu.

Tratamentul continuă şi la interior, acolo unde volanul, instrumentele de bord, levierul schimbătorului, pedalele, scaunele sport îmbrăcate în piele şi logo-urile amintesc de specificul edţiei.

Motor turbo de 1.6 litri

Surprizele se ascund însă sub capotă, acolo unde Nissan a deci să păstreze motorul de 1.6 litri, cu injecţie directă, inspirat de cel regăsit pe Deltawing şi pregătit să alerge anul acesta în Cursa de 24 de ore. Deşi a refuzat să ofere informaţii despre resursele de putere ale motorului, Nissan a precizat că Juke Nismo va sosi cu un control al tracţiunii îmbunătăţit, o suspensie mult mai rigidă şi tehnologia Torque Vectoring, care asigură o abordare mult mai curajoasă a virajelor şi, cel mai important, aderenţă. De pe lista modificărilor nu lipseşte nici direcţia, care a devenit acum mult mai precisă.

Data lansării în Europa: ianuarie 2013

Noul Nissan Juke Nismo va fi produs de constructorul asiatic la uzina sa din Sunderland, Marea Britanie, de unde va ajunge pe piaţa europeană cel mai devreme în ianuarie 2013.

Comentarii (3)

  • Juke, o mare prostie! Dupa doi ani se devalorizeaza cu peste 80%!
    6 17
  • CHUCK NORRIS
    CE URAT!ARATA CA UN TRAMVAI!in afara de gt-r nu mai dau doi lei pe nissanuri,prietenia cu reno i-a CIAMCIUCIT.io daca as fii fost sef nissan nu as fi acceptat o alianta cu reno.
    5 15
  • Nismooooo
    Japan style! Like it
    8 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru