Nissan Juke promite un consum mai mic în Europa

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 22.09.2011
Nissan a anunţat că motorizările 1.6 benzină şi 1.5 diesel ale modelului Juke au modificate pentru a consuma şi emite mai puţin.

Esential

6 litri/100 de km consumă acum motorul pe benzină de 1.6 litri de pe Juke.
4.9 litri/100 de km consumă acum motorul 1.5 dCi de pe Juke.

Impulsionaţi de succesul neaşteptat pe care l-au avut cu Juke în Europa, cei de la Nissan au decis să opereze o serie de modificări în gama de motorizări a mini crossover-ului pentru a spori atractivitatea sa. Japonezii au decis să se atingă doar de versiunile 1.6 benzină şi 1.5 diesel, echipate cu transmisie manuală.

Juke a fost supus unui program de optimizare a consumului şi emisiilor, inginerii modificând rapoartele şi unitatea de control a motorului.

Mulţumită noilor modificări, propulsorul pe benzină reuşeşte să obţină un consum mediu de numai 6 litri la 100 de kilometri şi o reducere a emisiilor de 8 g/km, până la 139 g/km.

De cealaltă parte, dieselul 1.5 dCi reuşeşte să se mulţumească cu o medie de consum de numai 4.9 litri/100 de kilometri. Emisiile se reduc şi ele de la 134 la 129 de g/km.

via | carscoop

Comentarii (4)

  • grigore
    da...
    Just a juke...
    De fapt, cand e vorba de performante de suv se scuza ca de fapt nu e chiar un suv, si cand e vorba de consum, ca de fapt nu e berlina de clasa mica...
    Ok atunci de ce nu faci ceea ce declari ca faci si mananci ca si cum ai fi facut deja ce ti-ai propus?...
    6 14
  • @grigore
    trebuie sa iei masina pentru ceea ce este... ce e rau in a combina calitatile mai multor segmente? ce e rau in a lucra la reducerea consumului? hai sa spunem lucrurilor pe nume: cand n-ai bani, totul iti pute
    16 2
  • @grigore
    performante de suv?! Juke 1.6 DIG-T accelereaza in 8 secunde si are sistem 4x4 cu torque vectoring... cate crossovere se pot lauda cu performanta asta?
    10 2
  • Juke
    Am condus 1,5dCI actual intre Bucuresti-Valea Nerei (pe la Orsova), consum mediu 5,4, un consum OK. Daca micsorarea consumului va sporii atractivitatea, greu de spus. Masina este mai mult decat interesanta, eu m-am simtit foarte bine. Este adevarat ca masina mea este un Duster 4x2 dcI 110 (inainte am avut un Golf2 si apoi Logan) si nu are rost sa incerc sa fac compartii (ca sa spun ca am spatiu mai mult in Duster si ca este mai ieftin) . Dar segmentul caruia se adreseaza Juke este destul de restrans si cu pretentii, trebuie sa stii clar ce este si vrei de la o masina ca sa cumperi Juke
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru