Nissan Pathfinder si Fiat Idea la EuroNCAP

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 28.04.2006
Ultimele modele testate de EuroNCAP sunt niponul Nissan Pathfinder si italianul Fiat Idea, care au avut evolutii bune, dar nu stralucite. Sa vedem rezultatele.

Consortiul independent EuroNCAP a publicat astazi rezultatele ultimului test de siguranta. Modelele testate au fost, de aceasta data, Fiat Idea, reprezentantul italienilor in categoria monovolumelor mici si Nissan Pathfinder, care se incadreaza in clasa off-road.

De aceasta data, niciunul din cele doua modele testate nu au adunat maximum de punctaj la impact, rezultatele finale aratand cate 4 stele pentru fiecare. EuroNCAP a tinut insa sa precizeze ca Idea a adunat patru stele “curate”, in timp ce Pathfinder s-a apropiat mai mult de 5 stele, fara a reusi insa sa atinga maximum de punctaj. Evident, cele doua punctaje sunt egale doar din punct de vedere al numarului de stele, deoarece rezultatele primesc contur doar prin raport cu celelalte modele din clasa.

Problemele care au aparut in cazul modelului Fiat au fost reprezentate de lipsa unui airbag lateral care sa protejeze corpul in cazul unui impact lateral. Asta desi airbag-ul cortina exista in standard. De asemenea, Idea nu prezinta in standard sistem ISOFIX de prindere al scaunului pentru copii.

EuroNCAP a tinut sa precizeze, prin vocea presedintelui Claes Tingvall ca “toti clientii ar trebui sa insiste ca masinile lor sa contina cele mai complete sisteme de sigurantam chiar si cand constructorii nu includ aceste optiuni in standard. Consumatorii trebuie sa ramana vigilenti in acest sens pentru a-i incuraja pe producatori sa isi impuna dezvoltarea unui nivel optim de siguranta pentru modelele de pe piata”.

Iata rezultatele complete ale celor doua modele testate de EuroNCAP:

FIAT IDEA
Protectia pasagerilor: 4 stele
Protectia copiilor: 2 stele
Protectia pietonilor: 1 stea

NISSAN PATHFINDER
Protectia pasagerilor: 4 stele
Protectia copiilor: 3 stele
Protectia pietonilor: 2 stea

 

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru