Nissan PIVO 3 - conceptul care anunţă un viitor micro-car de serie

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.11.2011
Nissan a publicat astăzi primele imagini şi informaţii ale conceptului PIVO 3, programat să debuteze la Tokyo. Creaţia electrică are un unghi de bracare de numai patru metri.

Esential

4 metri este raza de bracare a conceptului PIVO 3.

Cu Nissan PIVO v-aţi obişnuit probabil de la celelalte saloane auto, din 2005 şi 2007, unde micro-car-ul japonez a impresionat prin tehnologia sa de ultimă oră înglobată. Se pare că Nissan reiterează modelul cu o nouă versiune concept, botezată PIVO 3, gata să fie dezvăluită în cadrul Salonului Auto de la Tokyo, de săptămâna viitoare.

Spre deosebire de fraţii săi anteriori, conceptul a fost creat după o arhitectură apropiată modelelor electrice actuale. Programat să ajungă pe piaţă în 2016, PIVO adoptă un sistem de tracţiune integrală, acţionat de câte un motor pe fiecare roată.

Francois Bacon, directorul de produs Nissan, a declarat că noul PIVO 3 oferă o configuraţie 1+2, cu un scaun central, gata să ofere o vizibilitate excelentă şi alte două scaune posterioare, de fiecare parte. Bacon susţine că agilitatea conceptului în zone urbane este o revelaţie, PIVO 3 fiind aproape capabil să se mişte ca un om, graţie unghiului de bracare de numai 4 metri.

Văzut ca un promotor al noilor tehnologii încă de la prima generaţie, PIVO 3 nu putea face excpeţie.

El înglobează funcţia Automated Valet Parking (AVP), care detectează un loc de parcare liber şi efectuează manevrele necesare fără ajutorul şoferului. Maşina poate părăsi locul de parcare atunci când şoferul o cere şi utilizează o aplicaţie specială de pe telefonul mobil.

Designul noului PIVO a fost inspirat de Leaf şi este cât se poate de realist, intuind practic liniile versiunii de serie.

Comentarii (2)

  • Super simpatic! Imi place mult cum arata... sper sa-l vedem cat mai curand in productia de serie
    16 1
  • Ah are 4 roti directoare si tractiune integrala ! visssssss ... si se intoarce in 4 metri... asta cand masinile obisnuite intorc in 8-10 metri
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru