Nissan pregateste un model "mai bun decat VW Golf"

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 08.04.2010
Nissan vrea sa revina pe segmentul compact cu un urmas al lui Almera, capabil sa depaseasca performantele actualului lider, Volkswagen Golf.

Esential

3 procente din cota de piata globala isi propune sa atinga Nissan.

Nissan isi propune ca in viitorii ani sa revina in atentia publicului care prefera modelele compacte, cu un urmas al celebrului Almera. Japonezii au pierdut teren pe acest segment si isi doresc o revenire in forta, cu un model competitiv, capabil sa se bata cu Volkswagen Golf.

Surse neoficiale au confirmat demararea unui asemenea proiect pe termen lung iar Andy Palmer, vicepresedinte Nissan, a confirmat informatia cu o declaratie care reafirma dorinta japonezilor de a activa pe 90% din segmentele existente in lumea auto. Momentan, constructorul este prezent pe 84% din segmentele pietei auto. Finalizarea unui proiect care are rezultat un model de volum i-ar putea ajuta pe cei de la Nissan sa isi vada si un alt vis implinit, acela de a-si mari cota de piata la nivel global pana la 3%.

Palmer a declarat ca pana in acest punct Nissan a crescut multumita unor modele competitive cum este Qashqai, dar pentru a merge mai departe are nevoie de o abordare mult mai directa a pietei. "Segmentul C creste in prezent foarte mult.

Qashqai si Juke aduc vanzari insa pentru a conta suficient de mult in segment avem nevoie de un model mai bun decat Volkswagen Golf. Aceasta este provocarea noastra. Am demarat un proiect pe termen lung, care ne va ajuta sa ajungem acolo unde ne-am propus", a incheiat Palmer.

via | autocar

Comentarii (18)

  • Felicitari
    Nissan se alatura listei extrem de lungi cu cei care au vrut, vor si in secret aspira sa proiecteze un concurent pentru Golf.
    Nimeni nu a reusit pana acum, dar s-au apropiat extrem de mult, aici pun Reno Megane pe vremea G4 cred.
    Tinand cont ce Nissan este partener Reno, nu ma mira.

    Un concurent redutabil pentru Golf este Kia CEE'd si cred ca la asta aspira Nissan, dar parca nu suna prea incurajator sa anunti ca te apuci de un concurent pentru CEE'd.
    Da mai bine sa te dai concurent Golf.

    Stiu o gramada de nemancati care si-au luat Golf ca e Golf cand la banii respectivi puteau sa-si ia o masina decenta si sa si manance in fiecare luna dupa ce platesc ratele :D
    8 13
  • Semtex
    Bravo Nissan !
    Cu atentia, eficienta si meticulozitatea tipic japoneza sigur vor reusi. Mai mult ca probabil va avea motorizari facute in colaborare cu Mercedes-Benz, caz in care Volkswagen n-are nicio sansa... :)
    11 10
  • @Turbo
    Poate ai uitat ca Nissan a scos un GT-R, care papa concurenta de 2 ori mai scumpa gen Porsche si R8.
    Bafta lor, nu le va fi usor dar nici imposibil nu este.
    12 1
  • Nissan rulzzzzzzz
    Japonezii au si mandria lor nationala. Ca orice stat puternic industrializat. Cred ca daca vor pune aceeasi pasiune care exista la Nissan GTR, atunci sigur va iesi o masina de referinta pe segment. Watch out VAG!
    11 2
  • Nu e primu care promite!!Noroc ca timpu nu sta pe loc!!
    6 5
  • ne lasati?
    Ne lasati cu panaramele astea de nissan? Ce zice? Ca scoate ceva mai bun decat golful? Toti vor sa bata vw, dar de unde, vw vinde din ce in ce mai bine pt ca fac masini bune.. ce sa bata? pe cine? sa fim seriosi..
    5 22
  • Noul Nissan de clasa compacta va concura cu VW Golf 7
    Dupa spusele oficialului Nissan, acest proiect este pe termen lung ceea ce ma face sa cred ca va folosi platforma folosita de viitorul Megane 4 si va concura VW Golf 7 ce va debuta in 2013 . Renault Megane 4 este asteptat sa apara in 2015, urmand sa aibe in comun multe componente cu noul Mercedes A-Klasse ce va debuta in 2012, printre altele impartind si puntea spate multilink dezvoltata de Mercedes .
    2 0
  • Excomunicatorul
    Nu nu
    Baieti,mie mi se pare urat Nissan-ul asta Almera,sau cum s-o numi el.

    Nu stiu cum va arata urmasul acestuia dar daca va semana cumva cu actualul...Mai bine imi cumpar un VW Golf.
    5 7
  • andr3i
    spui nissan si tragi apa....minerala...:)):)).

    doar nu erau sa spuna ca fac un concurent pentru sandero..:)):)).
    Golfu e pe primu loc de cand a aparut, singurul concurent care s-a apropiat de golf a fost kia ceed care s-a vandut si se vinde foarte bine datorita raportului pret calitate. restu concurentilor sunt in urma.
    3 10
  • Cine a condus/avut un Almera si un Nissan in general stie ca sunt masini bune. In urma cu 3 ani daca nu gresesc am condus un Almera 1.4 aprox. 95 CP cam 200 de km si mi-a placut (era destul de confortabila, stabila, spatioasa, finisari bune... o masina ok). Daca esti in cautarea unei masini sh bune, Almera ar putea fi avuta in vedere pentru ca imaginea mai slaba a marcii inseamna un pret mai mic (mai ales sh).
    Daca fosta generatie a fost o masina reusita (din cate stiu nu se mai fabrica modelul asta), nu vad de ce viitoarea nu ar face fata lui Golf.
    9 0
  • @andr3i
    Cred ca ai vrut sa spui Ford Focus!Kia mai greu chair daca au avut acelasi designer nu prea cred ca se apropie asa de mult de Golf
    2 2
  • Made in Japan
    NISSAN MERCEDES-BENZ
    Hai lasati-o moarta! Tehnologia japoneza e de 1000 de ori mai fiabila decat orice vokswagen ! DACA e cineva care poate face o masina mai smechera decat Golf, atunci asta e alianta NISSAN-MERCEDES
    7 2
  • HeHeHe
    Un pr'eten din Canada, cam scapatat, imi zicea acum vreo ceva ani, inainte de criza, ca acolo (Canada) se prefera la SH masinile japoneze.
    Totusi, m-a sfatuit sa stau departe de Nissan. Or fi stiut canadienii astia de ce.
    @gtrazvan: Nissan GTR este in alta liga decat VW Golf, nu crezi? Cam prin dreptul unui R8.

    Oricum, luna asta lupta la vanzari se va da tot intre Fiesta si Golf.
    Oare de ce? "Pentru ca n-a iesi inca Duster!!"
    2 6
  • Made in Japan
    @cocalarul Turbo
    Hai lasa vrajeala ca am prieteni in Canada si nu e deloc asa cum zici tu. In Canada e de fapt la fel ca in SUA unde Nissan e o marca foarte apreciata. Mult mai apreciata ca in Europa.

    Si nu modelul Nissan GTR este adus in discutie, ci conceptul de masina imbatabila pe segment. E adusa in discutie pasiunea ce-i cuprinde pe specialistii Nissan din momentul incare se pun la treaba sa faca o masina.
    5 2
  • Andrei
    Re:
    Din pacate putin cam tarziu pentru Nissan, pentru ca in ultimii ani au mers doar in jos cu vanzarile.
    Sper sa nu apara influente Renault pe noile modele Nissan si sa renunte la ceasurile de bord amplasate central.
    0 0
  • @Made in Toyota, pardon Japan
    "The beauty of the internet is such that every opinion has become worthless"

    Viseaza tu frumos la un GTR si marş la tractorul de VW.
    0 0
  • nissan
    PARCA E UN RENAULT CLIO 3
    PAREREA MEA
    0 0
  • am o Almera din 2006 si pot spune ca e grozava; stabilitate si tot ce vrei, cred ca bate de la distanta pe multe.. de ex. Fiat albea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru