Nissan promite foarte curand vehicule electrice

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 20.09.2007
Nissan a anuntat oficial ca tehnologia dezvaluita odata cu conceptul Mixim va echipa modelele sale incepand cu 2010.

Batalia vehiculelor electrice se inteteste. Dupa cum va anuntam acum cateva saptamani, Nissan a pregatit pentru Salonul Auto de la Frankfurt un concept electric botezat Mixim. Dezvaluirea sa la salonul german a suscitat un real interes in randul presei si al publicului larg, de aceea constructorul japonez are planuri marete.

Intr-un interviu recent, Pierre Loing, seful Nissan Europa, a afirmat ca tehnologia care echipeaza Mixim este reala si functionala, ea putand fi disponibila pe versiuni de productie pana la sfarsitul acestui deceniu. Loing a precizat ca propulsorul electric, botezat SuperMotor, va putea fi lansat in Japonia in 2010, urmand ca acesta sa debuteze si in Europa doi ani mai tarziu.

Boss-ul Nissan Europa nu a exclus posibilitatea ca SuperMotor sa echipeze si unele modele deja existente pe piata. Conceptul Mixim a beneficiat de un tren de rulare inovativ, alcatuit dintr-o baterie litiu-ion care alimenteaza un motor electric independent, pozitionat pe fiecare axa.

Comentarii (2)

  • cristi
    frumoasa
    foarte frumoasa masina asta!!!daca o baga in serie ar fi chiar tare(pacat ca nu se va intampla...)
    0 0
  • prudentul
    frumosa?
    Asta e masina frumoasa? Te numesti cumva Darth Vader?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru