Nissan reduce productia cu inca 72.000 de unitati

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 14.11.2008
Nissan este nevoita sa opereze un nou plan de productie pe fondul prabusirii cererii de pe piata auto.

Esential

272.000 de unitati va produce Nissan mai putin in perioada decembrie 2008-martie 2009.

Criza economica mondiala nu iarta pe nimeni. Nissan este nevoita sa ia noi masuri protectioniste pentru a traversa cu bine acesta perioada dificila.

Nissan a anuntat ca planurile de productie vor fi din nou corectate in minus. Compania nipona a decis sa reduca productia cu inca 72.000 de unitati, dupa ce in urma cu doua saptamani anuntase o reducere de 200.000 unitati.

Japonezii au anuntat ca incepand cu luna decembrie, compania va intrerupe productia in anumite zile si va diminua capacitatea la mai multe uzine, urmand ca pana in martie 2009 fisa de productie sa se inscrie in noii parametri.

Nissan este fortat sa reduca productiei pe fondul scaderii cererii in SUA, Japonia si Europa. Anul trecut, Nissan a vandut 3.67 milioane de autovehicule, in crestere cu 5.7%.

Via | Reuters

Taguri: Nissan

Comentarii (2)

  • Andrei Alexandru
    Mda :)
    Companiile astea care produc masini... cu siguranta nu au nici un fel de analist pentru ca altfel nu mi-as da seama de ce nici o compania nu a fost in stare sa prevada astfel de probleme. Probabil ca banii orbesc judecata oricui asa ca ma asteptam la astfel de tampenii.

    Dar la ce salarii le dau chiar este pacat sa-si faca treaba acesti analisti ratati rau de tot. Personal sper sa dea faliment toti producatorii de masini si gata sa rezolvam problema.

    O zi excelenta in continuare!
    0 0
  • george
    MOSTRA DE GANDIRE CU PREMEDITARE LA URMA...
    @ Andrei Alexandru (ce coincidenta nefericita)

    Daca n-ai habar de ce inseamna sa faci o masina, mai bine ai face o pauza de gandire. O uzina de masini e un oras in sine...si ca si cand nu era de ajuns, singura nu poate face nimic fara industria orizontala. Aprovizionarea cu materiale si componente nu se face cu sacosa ca la piata ci cu camioanele/trenurile. Pe baza de contracte ferme pentru ca un furnizor, atunci cand se angajeaza sa livreze, face la randul lui angajamente si chiar angajari. Plus aspecte care tin de fluxurile tehnologice pe care mai mult ca sigur ca nu le vei intelege...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru