Nissan: roboti de bord care iti vorbesc!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 23.11.2007
Nissan va introduce in cativa ani pe modelele sale de serie un mini-robot care ii va oferi informatii importante soferului

Esential

2007 este anul in care a fost lansat Pivo2 Concept, prototipul pe care Nissan a prezentat in premiera mini-robotul de bord.

Dupa ce Nissan a anuntat, prin vocea sefului grupului Renault-Nissan Carlos Ghosn, ca va aduce cate 15 tehnologii noi pe an incepand din 2009, primim astazi o veste-surpriza care la prima vedere ar putea parea o joaca, desi Ghosn se jura ca e un lucru extrem de serios. Astfel, pe langa sistemele de detectare a alcoolemiei soferului, de prevenire a depasirii liniilor de marcaj sau de intercomunicare intre modele, Nissan va introduce in serie bordul futurist prezentat odata cu lansarea lui Nissan Pivo2 Concept (foto).

Vorbim mai ales de unul dintre elementele de baza ale acestui bord, robotul miniatural care, in momentul in care soferul introduce cheia in contact, il informeaza pe acesta in legatura cu starea vremii, a traficului sau a conditiilor soselei. Proiectul se afla inca in stadiu incipient si carlos Ghosn a afirmat ca acesta va dezvolta un alt tip de masina: una care poate fi considerata un adevarat "animal de companie".

Comentarii (1)

  • bine bine..
    sper sa nu arate asa robotelul :))
    in schimb ideea eu cred ca e buna [totusi s-ar putea sa fie cicalitor pentru ca iti va da unele informatii pe care le sti si le poti observa si singur -=va fi oarecum stresant si probabil dezactivat=- dar in fine :p .. ideea e buna]
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru