Nissan scoate model 100% electric

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 28.06.2007
Viitorul model este asteptat in 2010 si se pare ca va fi bazat pe tehnologia bateriilor din litiu-ion.

Rivalitatea dintre producatorii japonezi este bine cunoscuta. Nissan, ajuns in ultimul an pe locul trei in Japonia dupa Toyota si Honda, miseaza pe o ofensiva pe segmentul modelelor ecologice.

Pentru a contracara dominatia celor Toyota, realizata prin hibridul Prius, Nissan lucreaza la o strategie care sa-i ingenuncheze pe ceilalti cu propriile lor arme.

Se stie ca Toyota a avut un succes enorm cu Prius, datorita tehnologiei hibride cea mai avansata si cea mai fiabila. Carlos Ghosn, CEO Nissan, a venit cu ideea prin care niponii ar putea contracara pe segmentul ecologic. „Daca tot cauti o baterie mai eficienta pentru un hibrid, de ce sa nu mergi pana la capat si sa faci o masina suta la suta electrica”.

Ghosn a continuat spunand ca Nissan lucreaza la noi baterii mai mici si mai puternice, bazate pe litium-ion. Tehnologia bateriilor pe litiu-ion este studiata de mai multi producatori auto, dar inca nu a fost gasita o solutie prin care sa poata fi utile la masini.

Carlos Ghosn a anuntat ca Nissan va avea propriul model electric in 2010, destul de devreme pentru a putea devansa Toyota in sectorul ecologic.

Comentarii (2)

  • !
    Felicitari! Numai cu asemenea initiative copiii nostri au sanse sa traiasca intr-un mediu relativ mai curat.
    0 0
  • Parerea mea e ca s-ar fi facut mult mai de mult masini ecologice dar sunt mafiotii petrolului care invart totul...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru