Noble M15, viitor supercar de 500 de cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 28.05.2007
Constructorul britanic a anuntat ca va imbunatati motorul actualului M15. Plusul de putere il va transforma intr-un adevarat supercar.

Putina lume a auzit de Nobel. Constructorul britanic de nisa dezvolta insa automobile care impresioneaza prin forta si aspect. Potrivit unor surse din interiorul companiei, Noble pregateste o versiune mai puternica a modelului M15, lansat anul trecut.

Actualul M15 este echipat cu cel mai puternic motor dezvoltat de Noble, motor la care inginerii britanici au muncit sapte ani. Multumita unor fonduri noi, injectate de un impatimit al acestor modele, Noble va putea sa stoarca inca 45 de cai din actualul propulsor, oferind astfel o putere finala a masinii de 500 de cai.

Actualul motor V6 bi-turbo cu un cuplu motor de 455 Nm la 4850 de rpm, ofera performante demne de un adevarat supercar: 0-100km/h in doar 3.3 secunde si o viteza maxima de 297 km/h. Cu noul propulsor imbunatatit Noble M15 va fi capabil sa concureze cu modele grele de pe piata: Porsche 911 si BMW M6.

Constructorul britanic intentioneaza sa produca 50-60 de unitati pe an, primele livrari fiind programate pentru a doua jumatate a acestui an.

Pretul unui asemenea model va fi pozitionat unde va sub 147.000 de euro.

Comentarii (1)

  • SILVIA CATALINA OPRISAN
    Super masina
    Este divina aceasta masina.Am vazut-o la Top Gear.Perfornmantele ei sunt de invidiat.As vrea si eu una.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru