Noi detalii despre viitorul Audi A2

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.07.2007
Viitoarea generatie a modelului de clasa mica Audi A2 va imprumuta platforma si motorizarile de la VW Polo.

Despre Audi A2 nu s-au mai auzit prea multe in ultima vreme. Se pare insa ca grupul german intentioneaza sa relanseze modelul abandonat in 2005 prin dezvoltarea unei noi generatii care sa intruneasca conditiile de mediu impuse de Comisia Europeana, 120 g/km.

Viitorul A2 va imprumuta platforma si gama de motorizari de la modelul Volkswagen Polo in intentia de a reduce costurile si de a obtine un nivel corespunzator al emisiilor CO2. Audi incearca astfel sa obtina maximum de performanta cu minimum de cheltuieli pentru a nu mai repeta experienta negativa a primei generatii A2, care datorita constructiei din aluminiu a avut un pret mult prea mare pentru clasa sa, vanzarile fiind un esec total.

Pe langa noul A2, Audi intentioneaza sa atace piata in 2010 cu un minicar botezat A1, cu un soft-roader Q5 si cu un crossover de dimensiuni mai mici, Q1. Aceste predictii vin la scurt timp dupa ce constructorul din Ingolstadt a anuntat ca intentioneaza sa-si mareasca gama de la 22 la 40 de modele pana in 2015.

Comentarii (7)

  • slabutz...
    Slabutz modelul asta... a cam facut Audi de rusine... nu degeaba au fost vanzarile asa slabe... ma mir cum de l-au bagat si prin filmul "I robot". Chiar daca are ceva tunning pe el se observa f bine ca e A2, deci in 2035(atunci e actiunea filmului, nu?) or sa fie la putere astea:))
    0 0
  • Danutzky
    slabutz putin zis
    asta e cel mai praf audi, si concureaza cu succes pt titlul de cea mai urata masina ever... dar se poate si mai rau... A1
    0 0
  • A2 in "i, Robot"
    in film era prezent un r8:P
    0 0
  • au-di?
    cred ca designul a fost creeat in urma unui concurs intre gradinite
    0 0
  • nebunu
    audi a2
    nu styu de ce vor sa il mai relanseze........n-o sa aiba succes nici acum.....parerea mea........
    0 0
  • si mai ziceati de seria 1 ca e nashpa
    fratilor e de vis seria 1 pe langa hidosenia asta
    0 0
  • florin
    A 2
    fratilor, prea multe comentarii aiurea si fara rost!am o intrebare: cati dintre voi ati avut ocazia sa mergeti cu un Audi A2? am un A2 1,4 TDI de 5 luni si sunt FOARTE multumit de ea! si daca nu stiati, in topurile din germania a fost pe primul loc in clasa ei la fiabilitate!singurul motiv pt care nu a avut succes a fost pretul prea ridicat pt clasa ei, si asta din cauza caroseriei din aluminiu...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru