Noile camere de masurare a vitezei cu laser din Germania au fost contestate

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 10.11.2009
Sistemul Poliscan de masurare a vitezei cu laser a fost contestat oficial de catre un tribunal german. Acesta s-a dovedit a fi defectuos, dar este inca in functionare.

Un tribunal din Germania a contestat o amenda pentru viteza realizata de o camera coordonata de laser. Noile camere Poliscan sunt automate, iar patru experti germani au contestat deja rezultatele acetora. Astfel, judecatorul Matthias Gampe l-a declarat pe soferul acuzat ca a condus cu 96 km/h intr-o zona cu limitare de 40 km/h ca fiind nevinovat.

Sistemul Poliscan din Germania este produs de compania Vitronic si este montat pe stalpi de langa sosea. Acesta foloseste sistemul lidar pentru a estima viteza unui vehicul si are capacitatea de a monitoriza mai multe vehicule individuale, pe mai multe benzin, in acelasi timp. Capacitatea unica a acestui sistem ii confera un avantaj asupra sistemelor clasice de estimare a vitezei care foloseau radarul sau senzoari in asfalt.

Circa 100 de dispozitive Poliscan au fost montate in Mannheim in anul 2007. Peste 19.000 de soferi s-au plans de masuratorile eronate, iar expertii au descoperit ca schimbarea benzilor sau faptul ca un vehicul v-a depasit ar putea sa genereze citiri incorecte. Din cauza faptului ca acest sistem nu fotografiaza vehiculele in puncte fixe de masurare – precum sistemele conventionale, nu exista nicio masura externa de a verifica viteza cu care circula vehiculele pe suprafata de drum monitorizata.

Via | TheNewsPaper

Comentarii (5)

  • camere cu laser
    acesta foloseste sistemul "lidar" pt a estima viteza .............,ce dracu este ala lidar.daca tot scrieti spuneti si despre ce e vorba.
    3 0
  • sisteme 'destepte" se pot face destul de simplu folosind imagini si calculatoare - in acest moment calculatoarele sun suficient de destepte cat sa poata recunoaste si urmari in timp real deplasarea unei masini ... singura problema este ca-i mai scump ;)
    1 0
  • Light Detection And Ranging
    Light Detection And Ranging (LIDAR)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Lidar
    1 0
  • interesant
    este si la noi asa ceva pe valea muresului (deva-arad) da nu stiu exact in ce sat !!!
    0 0
  • Florin
    De la ce distanță te poate lua?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru