NOU! El e cel mai puternic coupe din lume!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 15.05.2007
Numele sau e Brabus SV12 S Biturbo Coupe. Este construit din Mercedes CL600 si are 730 CP si 1320 Nm!

Care este maximum de putere si performante care pot sa iasa din motorul V12 biturbo de 5.5 litri de pe CL600? Raspunsul vine sub capota ultimei creatii Brabus: SV12 S Biturbo.

Vorbim de cel mai puternic si mai performant coupe din lume: 730 CP/5100 rpm si 1320 Nm/2100 rpm. Cuplul este insa limitat electronic la 1000 Nm. Tunerii de casa ai celor de la Mercedes au ajuns la aceste performanta inlocuind axa cu came a motorului si pistonele, cilindreea ajung acum la 6.3 litri. Evident, din tablou nu lipsesc cele doua turbine de mare capacitate, intercooler-ul supereficient si sistemul de evacuare performant. Puterea este transmisa puntii din spate cu ajutorul unei cutii de viteze automata cu cinci trepte, diferentialul blocabil disponibil optional pe SV12 S Biturbo optimizand insa tractiunea.

In ceea ce priveste cifrele performantelor, acestea sunt impecabile: 4 secunde pentru 0-100 km/h, 11.9 secunde pentru 0-200 km/h si viteza maxima limitata electronic la 340 km/h. Si pentru ca aceste cifre trebuiau tinute in frau in limite acceptabile, Brabus a dezvoltat un kit exterior dezvoltat in tunelul aerodinamic.

Aici iese in evidenta forma complexa a spoilerului frontal, menita sa creasca apasarea pe partea frontala si sa optimizeze racirea franelor.

Daca pe partile laterale vorbim de un sistem de iluminare proiectat spre utilizatori (panourile si marginea usilor se aprind pentru a facilita accesul in habitaclu), partea posterioara este subliniata de spoilerul eficient la viteze de top. Nu lipsesc din peisaj jantele Brabus Monoblock de 18, 19, 20 sau 21 de inch incaltate de pneuri Pirelli sau Yokohama, recomandari ale tunerului german. Logo-urile prezente pe tapiterie si pe praguri intregesc imaginea supermodelului derivat din CL600.

Pentru cei interesati, Brabus ofera doua variante de achizitie a pachetului. Daca sunteti client nou si va doriti in garaj aceasta aratare, trebuie doar sa depuneti in contul germanilor 178.980 de euro si totul se rezolva. In schimb, daca deja dispuneti de un CL600, lucrurile se simplifica deoarece kitul Brabus poate fi montat direct pe masina.

Comentarii (29)

  • !!!
    superb !


    O zi buna !!
    0 0
  • :D
    Bine zice si sloganul: "Mercedes Benz. Be ahead!"
    0 0
  • Corect
    Foarte proasta ideea
    O masina buna pentru o sosea goala. In Romania exclus ... decat daca vrei sa circuli cu 20-30 la ora din stop in stop. Nici in Europa nu mai sunt drumurile asa libere... au ramas unii cu impresia asta ca sunt dar s-a mai schimbat treaba. O masina buna dar ca si concept e o idee proasta. Cu aceeasi bani imi cumpar un avion meserias de 2 locuri si sar dintr-un oras in timpi de domeniul SF. Senzatia e incomparabil mai misto, timpul de calatorie mai scurt.
    0 0
  • si ne permitem?
    intradevar arata foarte bine...dar pacat ca nu putem sa o cumparam :(
    0 0
  • O idee buna
    ideea este foarte buna in legatura cu masina, cred ca totusi a fost proiectata pentru AUTOBAHN ca sa poti sa te bucuri de ea , si sa fim sinceri asta est mai mult pentr agatat sa te duci cu ea la mare sa o parchezi in fata unul club de fite si sa stai sa pescuiesti , daca vrei sa te bucuri de condus , de stabilitate , si restul mai potrivit ar fi un Lamborghini
    0 0
  • Realist
    SF
    Masina asta nu are nici o aplicatie reala, noi aveam salarii de mizerie si astia ne arunca praf in ochi cu masini concept, altii isi fac bikinii brodati cu, cristale si altii abia is permit sa isi plateasca taxele.
    0 0
  • Realist
    SF
    Masina asta nu are nici o aplicatie reala, noi aveam salarii de mizerie si astia ne arunca praf in ochi cu masini concept, altii isi fac bikinii brodati cu, cristale si altii abia is permit sa isi plateasca taxele.
    0 0
  • e deja la noi
    Tocmai ce am venit de la Plaza Mall unde am admirat in parcare frumusetea asta de masina...Da, era tunata de Brabus... E o adevarata bijuterie!!!!
    0 0
  • E creata pentru fitze sau pentru mostenitori de sonda de petrol???
    Sincer sa fiu arata bine dar sa dai 180 000 de euro pe un moft mi se pare apsurd, prefer un GT3 sau un Murcielago. Am o intrebare, se vinde cu tot cu actiuni la petrom??? presupun ca are un consum ridicat, iar pentru buzunarele romanilor sincer imi da cu virgula doar cand ma gandesc...
    0 0
  • fan Volkswagen
    Superb
    Arata super bine si este finutza, dar asa cum a zis si un "coleg " mai sus .. e pentru mostenitorului sondei de petrol :) da nu va dura mult pana sa fie una asa pe aici pe la noi...eu dak as avea una dasta aici as da in judecata primaria pt fiecare groapa luata :)). O zi buna :)
    0 0
  • SUPERR
    SUPER...!!! CAND AM 18 ANI IMI IAU UNA, PANA ATUNCI DRUMURI BUNE!CU DACIA
    0 0
  • 63 biturbo
    sa inteleg ca nu a vazut nimeni o fufa blonda intr-un ML 63 AMG biturbo negru cu numar de Bacau plimbandu-se prin dorobanti.... sau una intr-un M5 model mai vechi care cand mergea ziceai ca tuna!!?!?!
    0 0
  • ala_micu
    ....
    Daca ai 180.000 euro, consumul nu mai constituie o problema ma gandesc ca :D
    0 0
  • Brabus SV12 S Biturbo Coupe.
    Masina asta a fost facuta tocmai pentru a le arata amatorilor de "bijuterii" italiene ce inseamna tehnologia germana. O masina cu performante apropiate de Murcielago dar mult mai grea nu are decat un singur scop: sa trimita broscarii la culcare. Iar celui/celei ce-si zice "sf" i-as pune o intrebare... Daca ai avea ocazia sa vizitezi Luvru, te-ai duce? Sau ai avea o jena mica pentru ca nu iti permiti sa cumperi Mona Lisa?
    0 0
  • Vrei mai mult?
    Pana la Bugatti Veyron mai are dar avand in vedere pretul e mai buna.Imi place Mercedes dar trebuie sa mai facem si bani sa ne permitem pana atunci ne uitam la poze si-i dam la blana in Dacia;)
    0 0
  • Milosh
    E mai bun MEGANEUL lui TATA :))=))
    0 0
  • lasatio dracu de smecherie
    adevaru e ca daca unu din noi ar avea asa ceva nu ar mai vb in halu asta.ce tot criticati atat,masina asta nu efacuta pentru paduchiosi, e facuta pentru barosani.ce va vaitati ca,consuma,ca trebuie sa fi mostenitenitor petromului............. singuru ca a zis ce trebuie e (de ala_micu) ati fi frut sa consume vreo 7 litri la suta?iar de pret,asta e pretu,luati va voi un lambirghini ca e mai bun si mai ieftin.aoleuuuu cand o sa ajungeti sa intelegeti ca nu se ridica nimeni la valoarea lu mercedes?eu unu daca as fi avut bani sa i mi cumpar un mercedes ca asta sa lua fara sa stau pe ganduri,m as caca pe el de lamborghini.
    cum poate sa fie un lamborghini mai bun ca sata ca nu stiu,cand cel mai puternic lamborghini are 640 cp,6496 cc si 660 de nm si mercedesu are:
    730 CP/5100 rpm si 1320 Nm/.pai vedeti si voi diferenta si pe urma mai vb ca asa din burta vb oricine.asa ca lasatio dracu de lamborghini ca e mai bun un Porshe de mi de ori.
    0 0
  • Klauss44
    Brabus SV12 S Biturbo Coupe
    Brabus SV12 S Biturbo Coupe - un vis ! Un vis frumos. Din nefericire în tara aceasta "tovarãsii" ne-au îngropat sperantele furându-ne pânã si visele.
    0 0
  • Calin Sandor
    Imi cumpar
    Cat costa? Ca imi cumpar una. Sau doua mai mici.
    0 0
  • superb
    cei care va faceti probleme ca nu exista sosele pentru asa masina sunt sigur ca ziceti asta pentru ca sunt sigur ca nu va permiteti asa masina. nu zic ca eu imi permit (desi nu mi se pare mutl pentru ce poate oferi) dar e totusi un mercedes si pe deasupra brabus. oricum cunoscatorii stiu de ce
    0 0
  • da da da
    pfffff....
    N-aveti o chifla in stomac si faceti pe cunoscatorii...E frumoasa masina ,dar cu impresiile cum stati???
    0 0
  • mercedes
    cei de la mercedes nu inceteaza nicodata sa ma surprinda, insa de la un timp se mai masini din ce in ce mai scumpe si pt. ce? ca sa parchezi in fata celui mai fitos club si pe urma sa te plimbi cu ea zece ore ca sa gasesti vreun loc de parcare. raspunsul meu, daca as fi intrebat de cineva daca mi-as cumpara aceasta masina ar fi ceva de genul: nu multumesc, cu banii astia imi pot cumpara o masina ca lumea si pot merge in vacanta in caraibe
    0 0
  • sobol4nu
    nimic_mai_mult
    730 CP/5100 rpm si 1320 Nm( ganditi ca un rs6 v8 twinturbo are 450 cp/5700rpm si doar 500Nm fiind considerata una din cele mai sport si mai puternice masini. pai cum te'oi simti la 1300 Nm cand simti ca fuge pamantul de sub tine...) si nu va faceti griji ca in curand o sa o vedeti si pe strazile noastre. iesiti seara pe Bulevardul Macherul si o sa vedeti ce masini au romanii. am vazut si SLR dreaq.
    0 0
  • pentru da da da - pff
    Eu nu stiu cat te pricepi tu la masini... dar la cate chifle ai in creier ar trebui sa te duci sa lucrezi la o brutarie... De fapt si ala ar fi un mediu prea "intelectual" pentru mentalitatea ta de parvenit. Asa ca mai bine stai acasa. Si in loc de numele ala balbait pe care ti l-ai ales, mai bine iti ziceai "fas-fas-fas". Daca ai avea o masina ca asta (cine stie poate chiar ai una), sigur ar fi/este plina de seminte.
    0 0
  • nici o legatura
    vorbeam de masini, nu despre tine..
    0 0
  • Brabus VS mercedes
    Brabus nu-i echivalent cu mercedes(cunoscatorii stiu asta foarte bine)..ii cam maaaare diferenta..nici macara AMG nu se apropie de Brabus..Brabus intotdeauna a scos masini deosebite..pt domnul care a spus de mercedes,sa o lase mai moale,pt ca Mercedes nu mai ii ce a fost candva..Brabus detine o gramada de recorduri la cea mai/cel mai rapid model de strada din lume.Brabus este unul din cei mai exclusivisti tuneri;is foarte buni.si pretu nu mi se pare exagerat pt acest model;tinand cont ca masina ti-i lucrata de BRABUS.
    0 0
  • Sergiu
    Este frumoasa!
    Dar sa nu uitam ca exista 2 tipuri de masina Mercedes si altele, multumesc!
    0 0
  • da da da
    pt mihai
    daca nici ca medic stomatolog nu mai esti intelectual in ziua de azi poate ca esti tu bai mihaitza...brutarule,si semintele din masina mea sunt de la tine de la gura cred...ca sigur esti vreun baiat de la scara,cu tablele la subratz,;)
    0 0
  • pt. Dl doctor da da da
    Oooooooo sa traiesti domn' doctor! Desi te exprimi ca un elev de scoala profesionala. Faptul ca te lauzi cu profesia ta nu face altceva decat sa-ti dovedeasca frustrarile... Iar daca absolvirea unei facultati te face sa te simti intelectual ..., inseamna ca efectiv ti-ai ratat cariera si chiar erai bun de lopata. Oricum, asa cum ii desconsideri pe cei din jurul tau, nu arati decat a cocalar cu diploma. Eu nu am facut decat sa-ti raspund la o jignire pe care nu mi-ai adus-o doar mie. N-am sa-ti spun nici ce studii am pentru ca nu-mi sta in fire sa ma laud cu asta si nu cred ca intereseaza pe nimeni de pe site. Dupa cum nici insultele tale nu cred ca intereseaza pe cineva. Iar semintele pe care tu zici ca le-as fi scuipat la tine in masina, le-am cumparat de la bunica-ta din colt. De altfel ... cred ca iti furnizeaza multi clienti. Si inca ceva eu spre deosebire de tine nu ma ascund in spatele unui pseudonim, DENTISTULE mic.Ai cumva pe bord un CD cu manele ca tot rimeaza cu "masele"?.
    P.S.: Imi cer scuze voua celorlalti ca trebuie sa cititi balacarelie astea. Discutia era despre masini insa unii nu stiu sa faca altceva decat sa insulte.Inainte sa ma injurati citi foarte atent ce a scris Hipocrate asta care se da educat despre noi toti.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru