Nou sistem de siguranta

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 12.10.2007
Gama Infiniti va primi o noua tehnologie de siguranta dezvoltata de Nissan, Lane Departure Prevention.

Nissan continua dezvoltarea noilor tehnologii care aduc mai multa siguranta masinilor. Noul sistem dezvoltat de niponi se numeste Lane Departure Prevention (LDP) si actioneaza prin intermediul unei minicamere montate pe oglinzile laterale care transmite informatii soferului in cazul in care acesta se apropie de marcajele despartitoare ale soselelor.

Modul de functionare a acestui sistem este foarte simplu. In cazul in care masina se apropie de benzile de marcaj, LDP actioneaza trimitand semnale soferilor. Daca mesajul, expus sub forma unui beep, este ignorat de cel de la volan, atunci intra sistemul de control al stabilitatii, care functioneaza prin actionarea franelor de pe partea opusa celei in care masina derapeaza.

In cazul in care masina iese cu rotile de pe dreapta de pe spatiul carosabil, prin LPD sunt actionate franele de pe partea stanga si vehicolul este impiedecat sa derapeze, putandu-si relua usor trasa ideala.

Sistemul poate fi oprit prin intermediul unui buton amplasat pe volan.

Primele modele care vor beneficia de aceasta tehnologie sunt Infiniti EX si M. Deocamdata, doar divizia de lux de la Nissan va beneficia de aceasta tehnologie.

Comentarii (3)

  • sistemul acesta de la nissan nu va ajuta deloc pt cei care isi cumpara infiniti ca noi nici nu avem drumuri klumea dar ce sa mai vb de despartitoare ala soselelor
    0 0
  • mai exact ?
    ce inseamna "marcajele despartitoare ale soselelor" si "benzile de marcaj" mai exact ?
    0 0
  • globoi
    LDP
    Sistemul este o inovatie si fiti convins ca are o marja de reglaj. In plus sistemul reglat cit de cit ii ajuta pe soferi sa pastreze si respecte traseul ideal de incadrare pe benzi. Daca ati sti dumneavoastra la citi soferi nu le ajunge soseaua si merg cu roata din stinga pe sau dincolo de linia despartitoare a sensurilor.
    Eu unu am avut si un incident cind ca sa nu lovesc masina de cel din sensul opus care mergea aiurea am fost nevoit sa dau cu rotile de pe dreapta intr-o groapa si m-am bucurat sa-mi intre masina intr-un balans de am crezut ca o sa ajung in sant.
    Cit priveste lipsa soselelor standard in Romanica mai devreme sau mai tirziu se va ajunge si la noi ca soselele si alte constructii sa respecte normele de constructie de frica proceselor cu utilizatorii nemultumiti. Pina atunci daca doriti sa grabiti acest lucru cautati, gasiti normele de constructie ale drumurilor si actionati in instanta primul administrator de drum care nu le-a respectat. Mai devreme daca veti actiona si mai tirziu daca nu o veti face administratorii de drumuri vor trebui sa inceapa sa aduca drumurile in conditia standard.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru