Noua Skoda Fabia a ajuns si in Romania

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 25.05.2007
Porsche Romania a lansat ieri noua generatie a hatchback-ului de succes Skoda Fabia.

Porsche Romania, importatorul general al marcii Skoda, a lansat, joi noua generatie a modelului Fabia Hatchback, prezentata in premiera la Salonul Auto de la Geneva de anul acesta.

Noul model este mai spatios decat varianta din generatia anterioara si dispune de airbaguri suplimentare, de scaun pentru copil cu fixare in partea superioara, de sistem de climatizare electronic, de sistem de monitorizare a presiunii in pneuri, de faruri adaptive si de proiectoare de ceata.

Hatchback-ul va fi echipat cu sapte versiuni de motorizare, dintre care patru pe benzina si trei turbodiesel. Propulsoarele pe benzina au capacitati cuprinse intre 1.2 litri si 1.6 litri si dezvolta de la 60 pana la 150 de cai putere. Variantele diesel, cu capacitati intre 1.4 litri si 1.9 litri, dezvolta intre 70 si 105 cai putere. Toate versiunile sunt echipate cu o cutie de viteze manualã cu cinci rapoarte, exceptie facand versiunea de top pe benzina care dispune si de o cutie automata cu sase rapoarte.

Vlad Rusu, directorul brand-ului Skoda al Porsche Romania a declarat: "In ziua lansarii, avem aproape 100 de persoane interesate de noul model Fabia si estimam ca vom comercializa pana la finele anului 2.500 de unitati". In prezent cele mai vandute modele Fabia sunt versiunile cu motorizari pe benzina.

Rusu a mentionat ca se asteapta ca firma sa vanda intr-o prima faza modelele cu dotari superioare si, ulterior, vehiculele cu echipare medie. Pentru flote se pare ca predominante vor fi unitatile cu echipamente de baza. Potrivit acestuia, vanzarile modelelor Fabia, Fabia Combi si Fabia Sedan echivaleaza procentual cu cele ale Octavia si Octavia Tour.

Directorul Skoda a mai declarat, potrivit Mediafax, ca "vor fi vandute in Romania 24.000 de autovehicule sub marca Skoda, fata de 20.541 unitati anul trecut, din care aproape un sfert vor reprezenta flote, iar restul vanzari catre persoane fizice"

Lansarea noii generatii nu va conduce la oprirea productiei versiunilor Fabia Combi si Fabia Sedan.

Comentarii (5)

  • Pare cam grosolana , sobra, disarmonica. Vechea fabia imbina mult mai bine linile caroseriei.
    0 0
  • Airman
    Este super
    In sfarsit Skoda are o linie frumoasa si merita pentru ceea ce a facut in ultimii ani.
    Bravo lor, de abia astept sa o conduc!!!
    0 0
  • linie frumoasa???
    park er susuki e nasoala as putea spune k a involuat nici de cum sa evoloueze
    0 0
  • mugurale
    ...
    sa vedem cum s-a skimbat interiorul anost de la vekia fabie
    0 0
  • N Florea
    Portbagaj mic
    Masinuta e fiabila cu dotari si accesorii adevarate dar...! in ce ma priveste nu are spatiu pt. bagaj.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru