Noul Spirra S, supercar coreean de senzatie

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 29.04.2008
Coreenii de la Oulliam Motors au dezvaluit la Salonul de la Beijing noul supercarul Spirra S de 400 de cai putere.

Esential

400 de cai putere dezvolta supercarul Spirra S.
302 km/h este viteza maxima pe care o poate atinge Spirra S.
100.000 de dolari va costa noul Spirra S in Coreea.

Piata supercarurilor se va imbogati cu un nou membru venit tocmai din Coreea si dezvaluit saptamana trecuta in cadrul Salonului Auto de la Beijing. Este vorba despre Spirra S, un model produs de mai putin popularul constructor coreean Proto Motors, cumparat anul trecut de Oullim Motors.

Proto Motors a produs supercarul Spirra S pana in luna mai a anului trecut, moment in care noii proprietari au considerat ca este nevoie de un aer proaspat in interiorul gamei si de mai multa putere.

Oullim a inlocuit astfel motorul V8 aspirat normal si cel de 2.5 litri supraalimentat cu unul mai puternic, un V6 bi-turbo de 2.7 litri, care dezvolta 400 de cai putere si un cuplu motor de 355 Nm. Motorul pozitionat central trimite intreaga putere puntii spate prin intermediul unei cutii manuale.

Aceste performante combinate cu masa foarte scazuta, obtinuta prin folosirea unei caroserii din fibra de carbon, reusesc sa imprime supercarului trasaturi de invidiat: un sprint de la 0 la 100 de km/h in 4.8 secunde si o viteza maxima de 305 km/h.

Noul Spirra S va avea un pret de pornire de 100.000 de dolari si va intra in productie la mijlocul acestui an in Korea. Constructorul coreeana anticipeaza ca in acest an va produce doar 100 de exemplare ale supercarului, urmand ca aceasta cifra sa creasca la 300 de unitati incepand cu 2009.

via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • ~!~TEXAN~!~
    bahai
    asta da asa putin cu FarBound GTS ... cam prea mult ... pana si jantele sunt aproape identice ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru