Numarul de masini raportat la populatie in UE

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 31.07.2007
Romania se afla pe ultimul loc in UE la acest capitol, cu o masina la 6 persoane.

Numarul de masini raportate la numarul de locuitori din fiecare tara a Uniunii Europene difera de la caz la caz. Asa cum era de asteptat in tarile dezvoltate ale comunitatii europene, numarul de masini este mai ridicat fata de numarul de masini aferent tarilor care au aderat in ultimii ani.

Pe primul loc in Europa este situat Luxemburg care are un raport de 1,5 persoane la o masina. Pe locul doi se situeaza Italia cu un automobil la 1,7 locuitori, care devanseaza Germania cu un raport de 1,8 persoane la un autovehicul.

Dintre tarile fostului bloc comunist, care au aderat la UE in ultimii ani, cea mai buna situatie se inregistreaza in Bulgaria si Polonia, unde un autovehicul revine la trei persoane. In Ungaria se inregistreaza un raport de 3,5 locuitori pe o masina. Pe ultimul loc dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene se situeaza Romania cu o masina la 6 persoane.

La sfarsitul anului 2006, in Romania erau inregistrate putin peste 3.600.000 de autoturisme la o populatie de 21,6 milioane de locuitori.

La nivel comunitar media inregistrata este o masina la doua persoane.

Comentarii (7)

  • 1,5 la o masina
    nu imi inchipui ce ar fi pe soselele din romania sa avem un raport de 1,5 de persoane la o masina.
    0 0
  • Andrei
    Pamantul
    Pamantul este pe moarte si voua va arde de masini. Stiu ca este plina lumea de prosti, asa ca ne meritam soarta. Da vrem sa traim ca si cum astazi va fi ultima zi... si asa va fi... Maine este foarte foarte foarte posibil sa fie ultima zi.
    0 0
  • pur si simplu neiteresant sondajul asta... E clar ca suntem o tzara saraca si f multi romani nici nu se gandesc la o masina, ci la ce vor pune maine pe masa.
    0 0
  • George
    De cand avem 21,6 milioane de locuitori ?
    eu stiam ca au plecat toti in vest, ca aici se moare de foame si mai suntem vreo 16 milioane.
    deci ar rezulta cam o masina la 4 persoane
    0 0
  • mult subiectivism
    cu siguranta avem si cea mai mare rata de crestere a vanzarilor in europa , peste tot vanzarile scad , numai la noi cresc continuu!!!
    daca am avea autostrazi si salarii mai bune in 5 ani am intra in media europeana, cu siguranta cei ce lucreaza in vest si detin o masina imbunatatesc media altor tari:)))
    0 0
  • da
    Romania nu este o tara saraca ! Saraci sunt cei ce nu gindesc. Dar este adevarat ca nu avem infrastructura necesara(drumuri,sosele) pt. prea multe masini.Aici trebuie lucrat !
    0 0
  • romania este o tara care tine cu mediul inconjurator, aceasta ar fi explicatia nr mare de perscoane pe masina :D hahaha:))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru