O companie americană a inventat amortizoarele care dezvoltă energie electrică

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 07.06.2010
După ce energia dezvoltată de frâne a transformată cu succes în energie electrică pe anumite modele, o companie americană a inventat amortizoarele care dezvolta curent electric.

După ce modelele ecologice au început să adopte soluţii ingenioase de dezvoltare a electricităţii, cum sunt deja cunoscutele pachete de captare şi reutilizare a energiei utilizate la frânare, o noua astfel de tehnologie e pe cale să fie dezvoltată şi să apară în serie. Este vorba de un sistem de amortizoare dezvoltat de o companie americană prin care cursa resorturilor este utilizată ca sursă de energie electrică.

Dacă energia degajată de cursa amortizoarelor este disipată astăzi, fără excepţie, prin căldură, compania americană Levant Power Corporation utilizează energia cinetică pentru a genera electricitate. Evident, nu vorbim de curent electric care să poată împinge maşina, însă energia electrică generată este îndeajuns de multă pentru a suporta funcţionarea ştergătoarelor, a luminilor de bord sau a ventilatoarelor sistemului de aer condiţionat. Astfel, economia de combustibil realizată este de 1 până la 6 procente. Denumirea oficială a amortizoarelor-minune este GenShocks.

"Genshocks arată ca nişte amortizoare normale, singura diferenţă fiind faptul că au un cablu electric ataşat la unul dintre capete.

Costă puţin mai mult decât amortizoarele normale, însă investiţia este amortizată extrem de repede prin limitarea consumului. Conform predicţiilor noastre, produsul va fi isponibil pe piaţă în prima jumătate a anului 2011", susţine Shakeel Avahdany, directorul companiei.

via | NYTimes

Taguri: GenShocks

Comentarii (5)

  • this is green
    adca ar fi sa implementam pe o masina tehnologiile producatoare de curent electric existente in diferite piese am ajunge la un hibrid sau o electrica cu autonomie dubla la costuri nu cu mult mai ridicate fata de o electrica
    5 3
  • hmm.... chestia asta am auzit-o acu' vre-un an daca nu ma insel, fiind patentata de niste oameni de la o universitate de prin SUA.

    Probabil aceasta firma a bagat in practica ideea acelor cercetatori.
    9 0
  • super
    Pai daca la ei cu drumutile lor au o eficienta asa de buna ganditi-va ca in gropile noastre in care amortizoarele muncesc nu gluma isi dubleaza ba chiar tripleaza eficienta
    22 0
  • gabi_o
    pt serd
    Banii economisiti din benzina, ii dai la suspensii! :-))
    2 2
  • Asta da inventie
    @serd ai dreptate, la noi ar fi foarte eficiente, la cate gropi avem ar produce in draci energie!!!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru