Oferta Porsche pentru VW a esuat

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 04.06.2007
Porsche a oferit un pret mult prea mic pentru actiunile VW, astfel incat oferta lor nu a avut succes.

Oferta obligatorie de preluare a grupului Volkswagen , inaintata de Porsche a esuat, intrucat a fost acceptata de un numar extrem de redus de actionari, informeaza Mediafax.

Compania Porsche, cel mai mare actionar al VW, a fost obligata, in conformitate cu legislatia germana, sa lanseze o oferta de preluare integrala a grupului, dupa ce si-a majorat participatia la peste 30% .

Porsche a atras prin intermediul ofertei 0,06% din titlurile VW, astfel incat participatia sa a ajuns la 30,97%. Compania a oferit 100,92 euro pentru fiecare actiune ordinara VW si 65,54 euro pentru fiecare actiune preferentiala, evaluand producatorul la aproape 36 de miliarde de euro, cu mult sub pretul de piata al titlurilor.

In urma ofertei de preluare integrala, Porsche nu va mai fi obligata sa lanseze noi propuneri de acest tip, daca isi va majora din nou participatia, si va putea sa protejeze astfel VW fata de fondurile de investitii private sau de hedging.

Comentarii (2)

  • Tare
    jmeker
    0 0
  • Un cetatean
    Interesant
    Acesta era din urma si interesul lor.

    Speculatiile faceau ca Porsche sa achzitioneze VW, dar ei doreau doar sa se protejeze ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru