OFICIAL: Abarth a creat un Fiat 500 pentru raliuri

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 25.09.2009
Abarth 500 R3T va aparea in Raliul Sanremo si va lua startul ulterior in raliuri demonstrative in Europa. Modelul este omologat de FIA la categoria R3T.

Abarth a lansat astazi noul 500 R3T, versiunea pentru raliuri a celui mai mic model din gama Fiat. Acesta va participa la a 51-a editie a Raliului Sanremo si va lua startul in 2010 in doua raliuri promotionale organizate de Fiat si Abarth special pentru a promova noul model.

Noul Abarth 500 R3T dispune de un motor de 1.4 litri cu turbina cu geometrie fixa Garret GT 1446 care dezvolta 180 de cai putere la 5500 rpm. Acesta este cuplat la o cutie secventiala cu sase rapoarte cu diferential autoblocant si doua ambreiaje. Masina va putea fi astfel inclusa in lista de competitori in raliuri la grupa R3T, categorie dedicata modelelor cu motoare turbo de pana la 1600 centimentri cubi.

Celelalte adaugiri tehnice includ un sistem de suspensii ajustabile care pot sa ridice sau sa coboare garda la sol a masinii in functie de stilul de condus al pilotului si de suprafata de rulare. Jantele au 17 inch, sunt semnate OZ si ascund discuri de frana ventilate cu etriere cu patru pistoane.

La nivel constructiv, versiunea de raliu a lui Abarth 500 dispune de o bara antiruliu integrata in corpul masini, de scaune aprobate de FIA la capitolul siguranta si de centuri race cu prindere in sase puncte.

via | Abarth

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru