OFICIAL: Alfa Romeo va oferi noul 159 TBi din aprilie

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 31.03.2009
Oficialii Alfa Romeo au anuntat ca vor oferi modelul 159 pe piata europeana cu motorul TBi de 1.75 litri incepand cu luna aprilie.

Alfa Romeo 159 va fi disponibil pe piata europeana si cu propulsorul TBi de 1.750 cmc incepand cu luna viitoare. Aceasta unitate supraalimentata dezvolta 200 CP intre 4.750 si 5.500 rpm, precum si un cuplu motor de 320 Nm la 1.400 rotatii pe minut. Noul motor TBi de la Alfa Romeo corespunde normelor de poluare Euro 5 si vine impreuna cu o transmisie manuala cu sase trepte.

Echipat cu acest propulsor, Alfa Romeo 159 1750 TBi poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 7.7 secunde, iar viteza maxima a modelului urca la 235 km/h. Propulsorul TBi este fabricat de Fiat Powertrain Technologies si beneficiaza de tehnologii avansate de control al aprinderii, precum si de injectie directa si distributie variabila.

Performantele motorului sunt comparabile cu cele ale unui motor aspirat de 3.0 litri, pe cand consumul de carburant este la nivelul unei unitati compacte cu patru cilindri. Ulterior, acest motor va fi disponibil si pentru Alfa Romeo Brera, Spider si 159 Sportwagon. Clientii Alfa Romeo din Romania vor putea comanda 159 TBi incepand cu luna mai, primele livrari urmand sa fie facute in iunie.

Via | AlfaRomeo

Comentarii (5)

  • schumi
    Alfa 159 TBi
    Vreau si eu una...:D
    0 0
  • costin
    daca n-ar pica intr-o veselie piesele de pe ele, ar fi masinile perfecte
    1 0
  • alfaromeo
    159 tbi
    astept luna mai..sa comanda una..versiune TI :D
    0 0
  • Mai Costin, cand ai condus tu vreodata o Alfa?

    Asta e un mit care mergea acum poate 10 ani dar cum acum cam toata electonica de pe toate masinile e Bosch si motoare proiecteaza doar cativa iar cutii de viteze la fel, maitoate masinile astea mai dotate au cam aceleasi probleme.

    Nu iti imgina ca iti cumperi BMW, Audi sau Mercedes si nu se aprinde vreun bec de te doare sugfletul sau ca nu mai trci prin service decat la revizii.

    Macar pentru frumusete Alfa merita o sansa desi la cum e piata acum are cele mai mari sanse sa dispara in istorie...
    1 0
  • alfa
    De preturi se stie oare ceva?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru