OFICIAL: Bugatti Veyron Fbg par Hermes

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 05.03.2008
Bugatti a dezvaluit la Geneva noua editie speciala Veyron Fbg par Hermes, creat impreuna cu casa franceza de design.

Esential

1.55 milioane de euro este pretul de pornire al noii editii speciale Bugatti Veyron Fbg par Hermes.
1001 cai putere dezvolta propulsorul lui Bugatti Veyron.

Pentru Salonul Auto de la Geneva Bugatti a pregatit o noua editie speciala supercarului Veyron. Botezata "Fbg par Hermes" noua versiune a luat nastere pentru a cinsti parteneriatul dintre constructorul francez si celebra casa de design.

Editia speciala este o incununare a celor 80 de ani de colaborare dintre Bugatti si Hermes, designerii francezi fiind "vinovati" de interioarele personalizate a mai multe modele gandite de Ettore dupa 1920. Abrevierea folosita pentru botezarea editiei speciale vine de la prescurtarea folosita pentru cuvantul "faubourg", localitatea in care Hermes isi are radacinile fiind recunoscuta sub numele de Rue du Faubourg Saint-Honore.

La carma noului proiect Bugatti Veyron Fbg par Hermes s-a aflat designerul sef Gabriele Pezzini care a tintit sa aniverseze prin editia speciala un model legendar din 1924: Bugatti Type 35.

Noua creatie se individualizeaza prin culoarea noua aplicata capotei si partii poseterioare, regasita si in interior, prin jantele din aluminiu cu opt spite si logo-ul H, prin capacul rezervorului si prin gurile de ventilatie care imita linia cusaturilor designerului francez.

Interiorul a fost si el atent modificat, bordul din aluminiu precum si restul habitaclului fiind imbracate in piele fina in timp ce manrele portierelor au fost inlocuite cu unele imprumutate de la gentile de voiaj Hermes.

Un geamantan din piele a fost instalat si in portbagaj.

Din nefericire, editia speciala nu a primit modificari la nivelul propulsorului, ceea ce face ca supercarul sa se poata lauda tot cu aceeasi 1001 cai putere si cu un cuplu motor de 1250 Nm.

Bugatti Veyron Fbg par Hermes va intra in vanzare spre sfarsitul acestui an si se estimeaza ca pretul acestuia va ajunge undeva in jurul valorii de 1.55 milioane de euro, fara taxe.

Comentarii (7)

  • claudiuDC
    ???
    Poate io nu intelege...la ce mama dreq e buna masina asta?
    0 0
  • claudiuDC
    Si inca ceva...
    Io n-am vazut inca nici un crash-test cu obiectul de mai sus. Nu s-o fi intrebat nimeni cat o fi de sigura? Ca io cre' ca daca dai cu botu' de ceva la 407 km/h, nu prea te mai intereseaza ca are shpemii de airbaguri, ca-ti zboara bulionu' prin tot cocpitu'...Parerea mea!
    0 0
  • Clarkson
    faubourg?
    Faubourg is an ancient French term approximating "suburb". It is itself a derivative of Forsbourg, a descendant of Latin "foris" (out of) "burgum" (town or city). ...
    0 0
  • Care cocpit?
    la 400 la ora ramane praf de stele in urma ta :))
    0 0
  • primus
    frumoasa foc
    practic de pe la 100 si ceva km/h, in impact frontal cu un obiect 'imobil' (orice chestie bine ancorata sau cu masa inertica considerabil mai mare) leziunile produse asupra creierului din cauza franarii brutale sunt fatale. deci poti s-o mierlesti si la viteze mai mici. pe de alta parte, sunt si nissan patrol supraalimentate pentru a ajunge la peste 1000 CP, dar asta macar e frumoasa. foarte :D
    0 0
  • Cristian
    Lux
    Masina asta este practic cea mai tare masina a momentului la fel ca toate variantele supermasinii Veyron si nu cred case vor produce masini care s[ intreaca Veyronul deoarece masina asta iti ofera, lux, eleganta ,rafinament, bun gust exclusivitate, viteza si putere !! Poate sunt cam subiectiv din cauza faptului ca sunt un mare fan Bugatti dar asta este parerea mea !!!
    0 0
  • parfumeria33ro
    ... "localitatea Faubourg."
    Faubourg nu-i localitate. E un fel de cartier... 24, faubourg Saint-Honore este chiar in inima Parisului - fiind adresa magazinului reprezentativ al Casei Hermes. Cat despre Bugatti Veyron... Fgb sau alte variante... da, superba masina. Dar cam inutile performantele. Chiar sunt o risipa. Astea-s create pentru cei mai excentrici dintre bogatii excentrici ai lumii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru