OFICIAL: Fiat 500 Abarth

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 18.02.2008
Fiat a dezvaluit primele informatii si imagini oficiale ale versiunii de performanta 500, creata de Abarth.

Esential

135 de cai putere dezvolta propulsorul T-Jet instalat pe Fiat 500 Abarth.
206 Nm este cuplul motor maxim pe care il poate dezvolta Fiat 500 Abarth.

La un an de la relansarea oficiala a brandului Abarth, divizia de performanta a constructorului italian Fiat va debuta in forta la Geneva. Abarth a pregatit pentru salonul elvetian o versiune de performanta a modelului Fiat 500, pe care presa internationala o anticipa inca din toamna anului trecut.

Noua versiune se individualizeaza atat la exterior cat si la interior, accesoriile pregatite de Abarth oferind noului 500 un look mai agresiv si mai multa sportivitate. Bodykit-ul italienilor include un nou spoiler fata cu prize mari de aer, praguri laterale, bosaje mai largi, jante din aliaj, viniluri si logo-ul Abarth pe grila fata.

Deflectorul spate si cele doua tevi de esapament cromate completeaza pachetul de accesorii si imprima un aer agresiv si partii posterioare. Sportivitatea se regaseste si la interior, unde pasagerii vor fi tratati cu scaune de tip scoica din piele, pedale din aluminiu si insertii cromate.

Adevaratele modificari se vor resimti insa sub capota, Abarth apeland la propulsorul pe benzina, supraalimentat, T-Jet.

Micul 500 se poate lauda asadar cu 135 de cai putere la 5500 de rpm si un cuplu motor de 180 Nm la 2200 de rpm. Acesta din urma poate urca pana la 206 Nm multumita comenzii sport, aflata pe bord.

Pentru a imbunatati comportamentul la viteze mari si pentru a asigura o stabilitate excelenta, Abarth a echipat micul 500 cu suspensii mai rigide, un pachet pentru manevrabilitate si pneuri mai late. Fiat 500 Abarth va dispune si de un nou sistem de tractiune (TTC), capabil sa distribuie mai bine cuplul motor rotilor din fata, asemeni celui botezat Q2 si folosit de Alfa Romeo.

Se pare insa ca Abarth nu se va opri aici, divizia de performanta a italienilor pregatind pentru toamna acestui an o versiune esseesse, mult mai potenta, care ar urma sa dezvolte 160 de cai putere.

via | MotorAuthority

Comentarii (7)

  • .........
    Ha-ha...imi place micuta bestie!!!
    0 0
  • asmaticu
    YES!
    Am un prieten posesor de Fiat Abarth. Cunoscatorii stiu de ce....
    0 0
  • primus
    puternica, dar nu prea?
    cred ca ramane o masina usoara, asa ca ma intreb ce stabilitate o fi avand in curbe...as(t)maticule, ce naiba ai vrut sa zici? cunoscatorii stiu de ce are prietenul tau varianta asta de fiat 500?...
    0 0
  • toteu
    primu, masinile de F1 au 600kG
    0 0
  • stabilitate
    Dragutzule, stabilitatea NU e data de masa masinii, ci de alte caracteristici dinamice si constructive. Forta centrifuga = mxv2/r, deci e direct proportionala cu masa si patratul vitezei si invers proportionala cu raza virajului. QED.
    0 0
  • fiat abarth
    SUPERBA!!!!!!!!!!!!!! NEAGRA AR FI SI MAI BESTIALA!
    0 0
  • cristi 60
    abarth
    va rog urgent un sfat daca are cineva , ce puteti sa-mi spuneti de masina asta 500 abarth ,vreau sa cumpar ,este ok sau iau teapa pentru bucuresti
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru