OFICIAL: Ford vrea sa vanda Volvo!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 01.12.2008
Ford a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca are in vedere "reevaluarea si chiar vanzarea" diviziei Volvo Cars.

Esential

1998 este anul in care divizia Volvo Cars a fost cumparata de Ford Motor Company.

Ford a anuntat astazi, printr-un comunicat, ca "reevalueaza optiunile" legate de pastrarea in portofoliu a marcii Volvo, luand in calcul chiar si vanzarea acesteia. Informatia de presa publicata de Ford Motor Company confirma astfel zvonul care circula prin presa internationala de cateva luni.

Informarea Ford vine in conditiile in care, la inceputul zilei de luni, publicatia britanica Financial Times sustinea ca Volvo si Saab au apelat la Guvernul suedez pentru ca acesta sa le acorde celor doi constructori nordici sprijin financiar in conditiile in care Ford si GM, detinatorii brandurilor, incearca sa scape de ele.

Dupa emiterea comunicatului oficial, Alan Mulally, seful Ford, spune ca luarea in calcul a unei vanzari este oportuna pentru marca suedeza: "Volvo este un brand puternic si cunoscut la nivel mondial cu o istorie reala in ceea ce priveste siguranta si responsabilitatea fata de mediu. Volvo a lansat un plan agresiv de a regandi operatiile sale si de a-si imbunatati rezultatele financiare.

Suntem decisi sa luam cea mai buna decizie in continuare atat pentru Ford, cat si pentru Volvo".

Totusi, reevaluarea brandului Volvo nu va putea fi facuta foarte repede, sefii companiei Ford sustinand ca o analiza va avea loc pe parcursul urmatoarelor luni. In acest timp, Ford va continua sa lucreze impreuna cu Volvo la planul de restructurare a companiei suedeze.

Compania Volvo Trucks, de la care Ford a cumparat Volvo Cars in 1998, a anuntat ca nu este interesata de reachizitionarea diviziei auto.

via | Just Auto

Taguri: Ford, Volvo

Comentarii (4)

  • ..parca vad si Volvo la nea' TATA
    0 0
  • razvan
    de asta ma tem si eu ..
    din pacate .. cred ca asa va fi, cine are lichiditatile cumpara firma, si cine le are ... China, India .. si-asa nu aveam o imagine prea buna despre Ford, acum sa le mai stiu chinezesti .. ce ti'e si cu criza asta.
    0 0
  • Volvo
    sau la Abu Dhabi...
    0 0
  • Fir'ar...
    Se duce in ma-sa si marca asta...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru