Oficial: Honda Legend facelift

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 02.09.2008
Honda a prezentat la Salonul Auto de la Moscova versiunea restilizata a sedanului Legend.

Honda a prezentat la Moscova versiunea restilizata a modelului Legend. Cele mai semnificative modificari pot fi observate la partea exterioara a modelului, evidentiindu-se noile blocuri optice, capota noua, aripi noi, portabagaj nou, bare de protectie si jante de 18 inch in dotarea standard.

Sub capota, gasim un nou motor care dispune de o capacitate cilindrica mai mare cu 200 cc. Acest lucru se traduce printr-un moment motor mai mare la intreaga gama de turatii. Pentru a completa aceasta marire a capacitatii cilindrice, motorul 3.7 litri V6 are adaugat VTEC la supapele de evacuare, alaturandu-se sistemului deja existent pe partea de admisie. Aceste modificari au realizat o marire a momentului motor cu 20% la turatii medii.

Acest rezultat este evidentiat de sentimentul de putere, precum si de accelerarea imbunatatita. Alaturi de motorul revizuit, trebuie mentionata si noua cutie de viteza cu 5 trepte. Efectele combinate ale transmisiei imbunatatite si a cresterii momentului motor se traduc prin faptul ca noul Legend poate accelera de 0 la 100 km/h in 7.1 secunde, cu 0.2 secunde mai repede decat modelul anterior.

Consumul de combustibil si emisiile de CO2 au fost imbunatatite fata de modelul anterior, fara a reduce performantele accelerarii.

Siguranta este un element foarte important pentru modelul Legend, iar acest lucru este evidentiat de adaugarea tetierelor active la dotarile deja existente. Noile tetiere sunt similare celor ce echipeaza modelele Civic si Accord si completeaza structura ACE (Advanced Compatibility Engineering).

Pe anumite piete sunt disponibile ca dotari optionale sistemele Adaptive Cruise Control si CMBS (sistem de prevenire si franare in caz de coliziuni), sistem ce utilizeaza un radar cu microunde pentru a detecta si pentru a reduce riscul coliziunilor.

Sasiul a suferit si el modificari pentru a imbunatati manevrabilitatea deja cunoscuta a modelului Legend. Desi sistemul avansat SH-AWD ramane neschimbat, suspensiile au fost modificate pentru a imbunatati tinuta de drum si manevrabilitatea. Nu trebuie uitate imbunatirile aduse la interior: bancheta posterioara cu incalzire si sistem audio Bose cu mufa USB pentru a facilita conectarea unui iPod.

Via | Honda

Taguri: Honda, Legend

Comentarii (16)

  • TOKYODREAM
    mama mya
    yuppy ya.............o vreau !!!
    0 0
  • nice...
    Superb.....
    0 0
  • Morphy
    honda
    Faruri asemanatoare BMW, stopuri care aduc cu cele de la Mercedes... Oricum arata bine, nimic de zis.
    0 0
  • mai-mai
    CUM DRAQ POTI SA COMPARI O HONDA CU UN MIC KK GERMAN ???
    0 0
  • catalin
    copiaza
    se copiaza la greu, unii de la altii, se inspira f multa unii de la altii sa observe si ei la aston martin, la maserati si la alte nume grele ca au personalitate nu asa.........
    0 0
  • copiata!!!
    inca incerc sa-mi dau seama daca e copiata dupa noul megane sau dupa seria 7.. poate dupa aygo, sau dupa tiguan...
    0 0
  • copiaza
    nu sunt originali asta e sigur ,se inspira de la marcile germane....
    0 0
  • clar
    eu zic ca e logan curat, asa ceva nu se mai poate, unde vor sa ajunga toti? sa se vanda precum loganul?
    0 0
  • andrei
    cum ziceti voi
    sunteti dea dreptul pur si simplu.. ce e copiat la asta? e stilul caracteristic HONDA... are la baza vekiu model plus si cateva elemente noi de la noul accord.....dar e HONDA sigur
    0 0
  • noobs
    La cate modele de masin exista acum, s-au cam facut toate combinatiile posibile de design, un design in limitele unei masini de serie, nu vb aici de concepte. De asta tot ce apare nou vi-i se pare ca seamana ba cu una ba cu alta. Asta e ideea pt masini de serie.
    Nu uitati, ca Honda cu Civicul 5D a cam rupt gura targului cu ceva complet orignial si diferit. Aia mai seamana cu ceva?
    0 0
  • andreit
    copiere???
    Anumite persoane de mai sus au nevoie urgenta de un control oftalmologic. Unde naiba vedeti voi elemente de BMW si Merc??? Jesus, la ce poza va uitati? Mai si exagerati ca niste romani ce sunteti...ai de idolii vostri germani
    0 0
  • Damn
    Ce am de comentat este la stopuri ,unde au pus si ei linia putin mai curbata ,ca sa nu fie ca la mercedes
    0 0
  • Acesata masina este o capodopera inginereasca si nu poate fi comparata cu nici o tigaie hitlerista.
    0 0
  • ce puii mei nu va place la bmw?tare as vrea sa conduc o honda. sa vad "noi orizonturi", "sa-mi deschid ochii",.
    0 0
  • patraulea
    mda
    andreit, google search bmw seria 5 si uita-te mai bine daca vezi vreo asemanare sau nu.
    intr-adevar stopurile aduc si a merc.
    Sincer daca vreau sa am masina care sa arate ca bmw, imi iau bmw.
    E chiar asa de greu oare sa nu copie, sa fie originali?
    0 0
  • mhhhh romanu
    mah baieti in loc sa comentati despre cum sunt masinile japoneze, frantuzesti, germane mhhhh am uitat sa va aduc aminte despre lamborghiniul pe care aveti parcat in garaj, ca doar vati saturat de bmw, mercedes si alte jafuri nemtesti la care inca visati cand trece vreun smecheras la volanul vreunui m3 sau cine stie ce alta bestie mica, numai ca voi pe forum va dati mari destepti in design si motoare si tot ce tine de dezvoltare in domeniul auto, mai bine mai tunati ceva pe masina lui tati ca poate poate o sa iesiti si voi in evidenta!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru