OFICIAL: Jaguar a dezvaluit noul XJ

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 10.07.2009
Noul Jaguar XJ a fost dezvaluit ieri seara la Londra de catre comediantul american Jay Leno. Modelul este deja disponibil pentru comezi in Europa, iar livrarile vor incepe in anul 2010.

Jaguar a dezvaluit noul sau XJ in cadrul unei ceremonii organizate la galeria Saatchi din Londra. Prezentatorul acestui eveniment a fost celebrul comediant american Jay Leno, iar americanului i s-a alaturat pe scena directorul de management al companiei Jaguar, Mike O'Driscoll. Modelul XJ arata exact la fel ca exemplarul surprins in imaginile dezvaluite ieri pe internet, si reprezinta o tendinta noua in materie de design pentru producatorul britanic.

Desi partea frontala preia anumite elemente de la modelul XF, noul XJ are un profil atletic si un posterior cu un aspect interesant si complet diferit de ce ne-a aratat Jaguar in ultima perioada. Toate modelele XJ vor beneficia de un acoperit panoramic din sticla, iar versiunea cu ampatament marit va fi disponibila inca de la lansarea acestui model. Desi versiunea cu ampatament marit este mai lunga cu 125 milimetri, volumul oferit de portbagajul acesteia este la fel cu cel oferit de portbagajul versiunii standard, adica 520 de litri.

Unul dintre cele mai importante elemente ale noului XJ este sasiul lui creat integral din aluminiu, alaturi de o caroserie extrem de usoara, ambele dezvoltate folosind tehnologie de proiectare inspirata din domeniul aeronautic.

Astfel, Jaguar XJ este cu aproape 150 de kilograme mai usor decat competitorii sai, element important atat pentru manevrabilitate, cat si pentru performante si un consum scazut de carburant. Mai mult de atat, 50% din Jaguar XJ poate fi reciclat in proportie de 100%, ceea ce face din noul XJ un model gandit pentru protectia mediului.

Gama de motorizari a lui Jaguar XJ include patru propulsoare, printre care exista si o versiune diesel. Astfel, modelul entry-level are un motor V6 diesel de 3.0 litri, pe cand gama de motorizari pe benzina este compusa din diferite versiuni ale unitatii V8 de 5.0 litri. Cea mai putin puternica unitate V8 disponibila pe Jaguar XJ dezvolta 385 CP, pe cand varful gamei, unitatea V8 supraalimentata, dezvolta 510 CP. Pe langa cele doua versiuni ale motorului V8, Jaguar a creat o unitate de 470 CP, bazata tot pe motorul V8 de 5.0 litri care este echipat cu un compresor mecanic.Toate modelele au tractiune spate si folosesc o transmisie automata cu sase trepte, fabricata de ZF.

Noul Jaguar XJ este disponibil pentru comanda in Europa, iar livrarile vor debuta la inceputul anului 2010.


Via | Jaguar

Taguri: Jaguar, XJ

Comentarii (12)

  • Mumaaaa... de ce m-ai facut calic???...
    Uite, frate, la el cum arata...:((
    5 1
  • PAREREA MEA:
    spatel e al naibi de urat, este prea lung si stopurile sunt chiar hidoase, NU SE POTRIVESC!
    un lucru f nasol pt mine este ca are doar tractiune pe spate! degeaba ai multa putere daca iarna derapezi ca fraieru'
    la interior este enervant ca lemnul acela continua pana dupa bord.
    Mare pacat de fata aceea, motoare si transimisia aceea f klumea!
    In orice moment NOUL SERIA 7 il poate bate si mai are si varianta 750i xdrive.
    4 12
  • pfff... la cate teasere si reclama i-au facut ma asteptam la ceva mai frumos, nu prea vad comparatie cu s-class si seria 7 :(
    6 6
  • noblesse oblige
    Jaguarul asta e pentru oameni mai rafinati nu pentru cei ce vor masini " care bate la ### pe altele, care e ele " . Nu cred ca poti sa ma intelegi dar atat iti spun, ai incredere in mine, sunt unii ( nu ca o sa ai ocazia prea curand sa te bati pe burta cu ei la ciolhanuri ) care apreciaza ceva dincolo de fite, crom, jenti mari si manele.
    9 4
  • .marius.
    pff
    Mi se par foarte inestetice boxele alea ....puteau fi mascate mult mai frumos ...Exemplu:sistemul audio de la Audi A8.. :)
    In rest ...daca ai bani de o asemenea masina ...totul depinde de gust in a alege intre Jag,Mercedes,Bmw, Audi si altele ...
    7 3
  • @czs - tu vorbesti de imaginea brandurilor auto in romania, eu vorbesc de masina in sine, dar probabil pe tine doar imaginea te intereseaza
    3 8
  • Mi se pare doar mie sau stopurile aduc cu Citroen C6?
    2 6
  • ...
    tds ti-am zis ca nu o sa intelegi, e ceva ce tine de educatie, de prestanta persoala, de pedigree. Daca pentru tine sa zicem (exemplu intamplator ) Gustave Klimt e fie un fotbalist fie un actor nu o sa pricepi niciodata despre ce zic eu. Cu bani multi nu o sa devii niciodata un adevarat domn... vezi Gigi Becali. Tot ce te rog e sa nu arunci cu noroi in ceva ce pur si simplu te depaseste.
    6 2
  • dupa mult timp de asteptari vad o masina superba , cred ca e greu sa-i gasesti rival la ora actuala , o masina reusita din toate punctele de vedere , comparatiile nu-si au locul
    4 1
  • kj
    In ce hal poate sa arate :O:O:O.S-Classe cam are de lucru. 7-ele e prea automatizat prea robotizat.zicea cineva de lemnu ala...cumpara`ti frate x6.iar spatele este superb !
    2 2
  • xj
    Singura chestie ce numi place este stalpul din spate care este negru,nu este aceeasi culoare restul,nu prea isi are rostul. IN REST ESTE SUPERBA !!
    0 2
  • Frateeee, la exterior ca la exterior nu toti suntem deacord cu spatele, mie imi place, si per total seamana cu Maserati Quatroporte (limuzina mea preferata) dar la interior este extraordinar, foarte foarte misto, le doresc mult succes ca au scos o masina super.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru