Oficial: Mercedes SLR McLaren Roadster

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 04.05.2007
Mercedes a publicat primele fotografii oficiale cu versiunea cabrio a lui McLaren SLR.

La trei ani dupa lansarea coupe-ului SLR, Mercedes a dezvaluit oficial versiunea Roadster. Mercedes SLR McLaren Roadster este bazat pe conceptul Vision SLR, prezentat in 1999.

Noul model este capabil sa atinga viteza maxima de 330 km/h, asemenea versiunii coupe. AMG semneaza motorul V8 cuplat la o cutie de viteze automata in 5 trepte, ceea ce face din McLaren SLR un Roadster de 626 CP si cuplu maxim de 780 Nm.

Timpul in care SLR Roadster ajunge de la 0 la 100 km/h este de 3,8 secunde. Pentru a compensa lipsa elasticitatii data de un acoperis clasic, Mercedes a improvizat prin implementarea la nivelul caroseriei a elementelor din fibra de carbon. Acoperisul folosit pentru McLaren SLR Roadster este semi-automat, a fost conceput intr-un tunel de vant si este capabil sa se inchida in mai putin de 10 secunde.

Mercedes SLR McLaren Roadster va fi disponibil pe piata din luna septembrie a acestui an si va fi produs in fabrica McLaren din Woking, Anglia.

Comentarii (36)

  • !!!
    Nu arata rau nici capotat !!!
    Bijoux

    O zi buna !!
    0 0
  • tare rau
    Cel mai tare cabriolet la ora actuala.
    Bmw mai are mult de papat sa ii ajunga pe cei de la mclaren mercedes
    0 0
  • andreis
    BMW
    ... iar Mercedes mai are mult de "papat" pana sa ajunga la nivelul celor de la BMW la capitolul comportament sportiv desavarsit!!!
    1 0
  • SuperstarDriver
    Super tare...
    Super tare masinuta, pacat ca e mult prea scumpa pt ceea ce poate si nu se merita dar asta e...marketingul isi spune cuvantul, de banii de SLR imi iau 2 Lamborghini si ii dau vant SLR-ului si ca stil si ca performanta...in orice caz BMW n-are vreo treaba cu viata ca oricum e pe ultimul loc...1.Audi, 2.Mercedes, 3.BMW...cand o sa puna BMW puterea la sol atunci mai vb...M6 mai mult de 380-400CP nu poate pune la sol din cei 507 asa ca...baieti de la BMW invatati cum se face tractiunea spate de la Mercedes sau lasati-va de meserie...:)
    0 0
  • ioiomaman
    e tun frate... se vede ca a pus ernglezu vastu pe la mertzan :D
    0 0
  • sigur ca da
    In caz ca nu ati vazut top gear va reamintesc eu. Aceasta masina a dat rusine cam la orice s-a testat in top gear. Inclusvi murcielago&shit.

    Langa ea daca nu ma insel era un mc12 si un porsche carrera gt. And bineinteles un koeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeenizeg. :)

    So dream on cu lambo.
    1 0
  • Coxilian
    No1 All time
    Il rog pe superstar driver sa mai manance mamaligi pt ca e incult cand vine vb de masini.SLR e cea mai sigura masina din lume si cea pai performanta la cele aproape 2 tone iar in Lambo eu m-as simti mai naspa ca intr-un golf.Lambo se duce draq pt ca ii da ceaiul si un evo (cu 4 usi si 400CP[pe circuit])Iar pt gagiul care nu se uita la top gear sincer imi pare rau.Face port ilegal de creier.Stiti cumva lista celor de la top gear pe circuit? Eu stiu doar ca SLR le-a dat ceaiul si lui enzo mc12 si koeniseg cc, asa ca nici nu se compara cu nik din ce ati vazut.Audi e praf la performante drept dovada iau motoare de pe un lambo si le pun sub sigla lor....shame and low.BMW face motoare bune dar nu scapa de obsesia grautatii cand o sa scape inseamna ca au inceput sa umble la trenul de rulare adica sa imbunatateasca tractiunea.E ceva fenomenal sa poti obtine 3,8s la 0-100km/h cu o masina de 2 tone si sa ai niste frane cu 50 de ani inaintea oricui(SL65AMG[care era 1st]).Asa ca pustanii astia de 20-30 de ani mai cititi si mai urmariti TV-ul iar daca duceti lipsa de documentatie va dau eu stiva am 4 terra de info cu mercedes-benz si sunt de parere ca sunt numarul unu in masini la orice ora si foarte avansati.Apropo eu conduc un M5. :D
    0 0
  • sa vina salvarea:)))
    domnu super tare,vreau problema e ca tie i ti place foarte mult Lamborghini,asta nu inseamna ca e cea mai buna.daca nu ma inse cel mai puternic Lamborghini la ora actuala este lp 640 roadster. uite pe seite oficial al lor si vezi datele tehnice ale motorului. si acum fi atent
    modelu lp640 obtine dintr un v12 obtine 640 cp,iar slr dintr un motor v8 obtine 626 de caluti putere,ia devarat are cu 14 cp mai mult lp640,dar diferenta nu e deloc mare.pai daca ar face un v12 ce ar fi esit?nu spun ca nu e bun lp640 dar nu se compara cu slr.iar ca interior?are un interior superb.
    si ca sa te corectez la clasamentul facut de tine.e cam asa:1 mercedes,2 audi si poti sa spui ca pe 3 bmw,dar nu stiu pentru cata vremeva mai fi 3.nu vreu sa te superi pe mine,nu am facut cu rautate sau sa fac misto sau altceva si ti am zis doar.bafta multa tuturor si sa dea DUMNEZEU sa fie de capu nostru cate unu un slr.
    0 0
  • bbbobbbo
    nu-i chiar asa
    n-am nimic cu SLR, dar oameni buni, dk tot ati pomenit de top gear, atunci uitati-va si la episodul despre ultimul lambo murcielago, LP640 (in care Clarkson o numeste "hypercar").
    sunt sigur k face fata cu succes pe un circuit langa SLR.
    si intradevar, parca si eu imi amintesc, k desi SLR-u' e o super-super-sportiva, parca ziceau ceva k din tot potentialul pe care-l are, nu ajunge chiar tot pe sosea. hmmm...
    in clasa celor mai rapide masini produse vreodata pt sosea, tot McLaren F1, si mai nou, Veyron raman tatici... nu stiu despre Caparo T1, poate si ea
    0 0
  • nu .....
    nu mai ridicati in slavi mercedes sau bmw ca dau rateuri...eu tot un porsche 911 turbo mi-as lua si are 3,4s de la 0 - 100km/h. Think about it ... si e mult mai ieftina decat tampenia asta de SLR care are numai plastic prin ea. Foarte stupid sa dai jumatate de milion $ pe o masina cu plastic in ea.
    0 0
  • O "mica" bijuterie
    Tot ce pot sa zic e ca arata extrem de bine si nu pot sa-mi dau parerea ca e mai bun sau mai rau decat Lamborghini sau Porsche sau altele de talia ei cat timp masini de genul astea nici macar nu le-am atins sau vazut .
    0 0
  • :P
    imi place :D
    0 0
  • prudentul
    ??
    Sunt uimit, siderat...Cum, nici un comentariu despre Logan? Inseamna ca ne-am maturizat si ne-a venit mintea la cap....
    0 0
  • AudiRules
    pt Coxilian
    amice esti dubios. n-am sa comentez despre masina asta care...
    o dai in sus si jos cu top gear, dar cred ca ai pierdut emisiunea in care AUDI a cumparat Lamborghini. Cred ca Lamborghini are motoare de AUDI si nu invers.
    0 0
  • cristi
    bmw si restu...
    da, dar sa nu uitam totusi ca mclaren f1 care a fost cea mai scumpa (si mai puternica) masina inaintea lui bugatti veyron, avea MOTOR DE BMW !!!! asa ca nu sunt chiar asa prosti, cum ar vrea unii sa fie.
    0 0
  • spuneti-mi si mie unde sa vad emisiunea top gear,e data de vreun post romanesc,mersi,in legatura cu masinile adevarul e ca slr e foarte tare in comparatie cu bmw ,audi(&lamborghini),dar eu raman la parerea mea veyronul e cel mai tare,.. si slr abea pe ,,jumatate''.......lui.......oricum macar sa avem noi ocazia sa testam una .......
    0 0
  • ce slr?
    este singura masina care imi place de la mertz...dar tot degeaba motoarele de la BMW apar tot mai des pe masinile altor firme
    asa ca nu mai laudati caroseria de la mclaren si motoarele de pe bmw....trebuie sa recunosc ca la design sta f bine dar pretul....cam mare.. fara sa insult pe iubitorii de mertz-uri dar mai au pana la Bmw multi ani.
    0 0
  • cosmin
    veyron
    VORBITI DE VEYRON:o E O FANTOMA
    NU EXISTA SI NU VA EXISTA IN ROMANIA VEO MASINA ASA CA NU VA FACETI ILUZI, ZILELE TRECUTE AM VAZUT LA SEMAFOR UN M6 CABRIO SI UN SLR INTAMPLATOR, SLR CU NR DE DOLJ SI M6 DE BUCURESTI SI AU PLECAT CEVA MAI TARE POT SA ZIC CA TOTI CEI DE LA SEMAFOR NE UITAM CA PROSTI SI DUPA VREO 15 SECUNDE NE-AM GANDIT SA PORNIM SI NOI SI RESPECT MERCEDES SI BMW DAR TOTUSI MERCEDES=LUX, BMW=SPORT EXTREM
    0 0
  • veyron
    Te-ai trezit si tu sa zici ca nu exista. :D
    0 0
  • mehigh
    pt BMW
    mai las-o moarta kid.. veci nu va fi BMW nici macar jumate din ce e mercedes, incepand de la fidelitate design lux pana la putere comportament si "capacitati sportive";)
    0 0
  • TRABI simply za Best:))
    SLR VS TRABI
    Trabi il bate pe slr:))...iy da buba la caca=))
    0 0
  • Dragos
    Ba exista
    Tin sa te contrazic Cosmin. In romania exsita un Veyron.
    0 0
  • RulLeR
    merceds
    ce ii sta in fata...doar lamourghini murcielago si bugatti veyron...nu mai vb de bmw sau audi ca mai au de mancat pana la mercedes..
    0 0
  • mclaren
    mama ce misto e mercedesu asta e cu 10 clase peste bmw
    0 0
  • johnny
    f1
    F1 a fost proiectat d un inginer d la mercedes cu toate ca motorul era d bmw
    0 0
  • hahaha cica audi pe primu' loc... poate exact invers :)) audi mai au mult de invatat pana sa-i ajunga pe cei de la bmw, pana atunci copiaza de la ei =))
    0 0
  • legionaru
    SLR
    lasatio moale cu bmw si audi....alea deocamdata fac masini de oras masini pasnice...nu se compara cu slr care ii mandria mercedesului si care parerea mea ca ii masina de curse...si cat despre audi si bmw....bmw fac motoare puternice si le pun pe masini grele iar audi fac motoare economice si se abtin de la putere....iar slr parerea mea ca...costa enorm pt cat arata....cel mai bun supercar la ora actuala cu un raport pretz-performanta ii porsche 911 si gallardo....parerea mea
    0 0
  • aha
    MISTO
    0 0
  • misto
    bai oameni buni ce se discuta atat despre BMW?parca ar fi cea mai tare masina!.Sus q Audi!
    0 0
  • cel raw
    masina e k lumea dar nu se compara cu un ferrari
    eu personal consider marca bmw cea mai proasta marca de masini.au iesit in fata cu z4 in rest sunt de tot cacatul.nu poti compara un bmw cu un ferrari sau lamborghini.SLR-ul oricum e tare, dar va rog frumos nu comparati voi cu murcielago pentru ca nu aveti dreptate.murcielago a fost bagat alaturi de ferrari fiorano in desert.un v8 nu prea cred eu ca ar rezista alaturi de ei.in plus ca ferrari si lambo sunt merci fff mari
    0 0
  • Julan Alexandru
    SLR
    Zicea cineva ceva legat de interiorul de "plastic" al slr-ului. S-o credeti voi pe asta cu interiorul, cica este nevoie de 3 vaci sa faci interiorul de piele cusuta manual pe scaunele Recaro, care un asemenea scaun costa 12000 eur, ca sa nu mai vorbim de fibra de carbon de pe consola centrala si de pe bord si nici atat de geamurile safir cristal de la indicatoarele de bord.
    0 0
  • SLR
    Nu mar deranja daca mi-ar spune cam cat consuma McLarenu!!
    0 0
  • ce urata e
    0 0
  • Mp0wer
    BMW POWER
    Nu cred ca media de varta aici e mai mare de 14 ani
    Cum sa spui
    1.audi
    2.mercedes
    3.bmw

    DACA TACTU ARE HAUDI NU INSEAMNA CA ESTE CEL MAI TARE!!!
    0 0
  • jan constantin
    slr
    mclarenu consuma cam 30 la suta ca are taecamiu
    0 0
  • bugatti veyron
    porshe panamera
    nu are ce sa vb langa porshe panamera
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru