Comentarii (38)

  • De ce mi se pare ca din profil arata ca un Audi R8 fara coada?
    14 8
  • :))

    hai ma sa fim seriosi ...ce draq ...
    13 7
  • @Spikey27
    pt ca seamana........oarecum/........
    5 6
  • George
    O masina fara rost, urata in draci.
    11 28
  • Ya,sure...
    Siugur ca da...
    Pai dc si fratii lui Traby au ajuns sa faca masini eco,atunci inseamna ca Toyota,Honda si cei care intradevar se stiu la treaba asta vor scoate maine masina care isi umple singura rezervorul in mers.
    Iar chestia cu "Oficial" e putin spus trasa de par fiindca nu stiu dc in cazul conceptcar-urilor cineva le verifica valorile comunicate.
    Dream on Traby,pardon VW :))
    11 4
  • Cx-ul ( 0.186 ) este impresionant ! Ca de altfel intreg conceptul VW XL1 .
    Felictari VW !
    7 5
  • @Spikey27
    R8 are o grila mare intre faruru care se intinde pana jos
    3 7
  • Excomunicatorul
    :)
    George,nu e chiar fara rost.Nimeni nu investeste miliarde in tehnologii fara rost.Nici macar Volkswagen.

    Sincer,daca ar mai fi ieftina mi-as cumpara una.
    5 5
  • hmmm
    Aceasta masina este un semn ca nu va trece criza prea curand... un concept al unei masini cu care nu poti agata nimic...dar care consuma 1L/100KM si deci iti raman 20 de lei la fiecare 100KM pe care sa-i fluturi pe sub nas domnisoarelor pana la tine acasa, ca in masina aia nici de pupat nu ai loc ....
    P.S.:Eu nu agat cu masina, pentru ca nu am una.
    5 15
  • ....
    Oameni buni..e un concept!!!! Daah!!
    13 2
  • @george
    la un coef aerodinamic de 0.186 cum ai vrea sa arate? Estre un concept pe care se experimenteaza sau demonstreaza tehnologii de reducere a consumului. Fara rost? La cum creste pretul carburantului, comentariul tau e fara rost.
    23 3
  • VW L1
    Asta e chiar frumos. Au mai avut acum 10 ani un concept care se numea L1 si consuma 1 l/100 km.
    3 5
  • si golfu meu se deplaseaza la relanti fara acceleratie si cred ca ,consuma tot atat...deci s-0 lasam balta ...si povestea aia cu skoda de 3,8%.......
    6 8
  • interesant cum oamenii de rand chiar pica in capcana de marketing :)

    Pacat ca prin tarile civilizate lectiile de fizica se rezuma la " marul este in copac si cade jos datorita gravitatiei ". Daca i-ar invata cineva ca pentru a avea lucru mecanic ai nevoie de energie ar fi fantastit... dar cum asta nu se intampla o sa avem in curand " MASINA CARE NU CONSUMA NIMIC" si milioane de "fani" care vor crede ca in Dumnezeu in cifrele de pe pliantul de prezentare ...trist :)
    9 12
  • Vasilica
    as vrea sa arunc si eu ceva ca nuca'n perete
    Mi se pare mie sau seamana cu Honda??!!
    5 4
  • din ciclul "...seamană cu",
    Nimeni nu şi-a dat cu părerea.
    M-a izbit puternic simplitatea bordului...pe care parcă l-am mai văzut undeva.

    Deci ,dragi cititori... pentru conformitate

    http://4x4.followus.ro/slides/Interior%20ARO%2010.4%20inainte%20de%20restaurare%20069.jpg
    4 5
  • VW XL1 va fi produs in serie ( limitata se pare ) incepand cu 2013
    Ferdinand Piech ( presedintele VW Group ) a declarat la debutul acestui concept in cadrul Salonului Auto din Qatar, ca va fi produs in serie ( pentru inceput se pare ca va fi limitata ) incepand cu 2013 (http://europe.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110126/ANE/110129905/1317 ) . Primele piete vor fi Europa, dupa care va fi exportat in SUA, China si posibil si alte piete .
    4 2
  • Prietenu lu NU STIU
    urata...
    ori acoperea toate rotzile si arata ca o naveta spatiala ... ori nu le mai acoperea deloc .... si referitor la skoda ce consuma 3.8 nici aia de 1.9 tdi nu consuma 5.3 cat zic ei consuma cam 6 deci probabil si asta o sa consume undeva la 4.5 si tot e bine...
    4 5
  • a ..
    Dragut design frontal dar ma indoi ( ca merge pe aer sau ca va ajunge in productie
    3 3
  • Florentin
    Asta nu-i chinezarie
    E un vehicul teribil, cand va costa 14.000 euro la show room va fi bataie pe el. Parca si vad pe multi modificandu-si masinile lor vechi cu aparatori peste rotile din spate.
    6 1
  • @unkle
    De obicei nu m-as obosi sa-ti raspund la toate "arogantele" tale postate la fiecare stire in care se aduce vorba de vag. Probabil ca daca era vorba de Bmw ridicai in slavi efficient-dynamics.

    Nu exista masina care sa nu consume nimic, pentru ca este imposibil de creat un perpetuum mobile, cum ar fi un motor termic cu ciclu Carnot.

    Deci doar un NEBUN ar putea afirma ca poate crea asa ceva asa. Deci afirmatia ta nu are sens...
    Dar, avand in vedere niste principii de fizica elementara putem spune la scara mai larga ca forta de frecare cu aerul si randamentul motorului sunt singurele elemente care consuma energie pe langa energia de care ai nevoie pentru a aduce masina la viteza cu care doresti sa circuli.

    Deci in practica nu trebuie sa faci decat 3 lucruri aparent simple dar foarte complicate:

    1) coeficient aerodinamic apropiat de 0

    2) motoare cu randament cat mai bun (electric, sau combinatie diesel cu cilindree cat mai mica pt a consuma putin la accelerare)

    3) un sistem de recuperare a energiei pierdute prin decelerare si franare cu un randament cat mai apropiat de 1

    4) o masa a sistemului cat mai mica pt a scadea energia consumata la plecare

    Iar astia cu masina poporului au bagat niste bani in a incerca sa se apropie cat mai mult de ideal. Si nu sunt singurii, eu sunt convins ca in maxim 10 ani vom vedea o masina care sa consume sub 1L la 100km pe strada, pentru ca teoretic toata lumea stie ce trebuie facut. Ramane sa bage bani in cercetare pentru a elucida intrebarea "cum?"
    12 1
  • Iulian
    Cine da mai mult?
    Din toate evenimentele din zilele de azi, pot sa zic doar ca ma bucura cresterea pretului la combustibil, si as vrea sa creasca in continuarea, pentru ca, cu cat mai repede se va realiza ca Petrolul nu mai este de actualitate, se va trece mai rapid pe surse alternative, hidrogen si altele.

    Ganditiva putin inainte sa negati ce am zis, si veti vedea ca logica e buna.
    2 5
  • cristy
    vw
    ar fi o masina buna dar cine ar cumparao???
    pt ka un om cu familie are nevoiede o masina mai mare
    un tanar vrea o masina puternica
    si un om invarsta dak are bani orikum nu siar lua asa ceva sia lua un mercedes sau o masina ieftina

    deci masina asta e ingenioasa dar fara nici o utilitate
    2 3
  • @cristy
    Pai problema e ca tanarul vrea masina puternica, dar ca de obicei nu-si permite una puternica pentru ca nu are bani nici de masina si nici de benzina. La cum merg lucrurile cu pretul carburantilor o sa vezi cum o sa te atraga asemenea masini. Plus ca daca tehnologiile vor fi implementate cu succes la un pret rezonabil pentru o masina de serie atunci cu siguranta ca se va incerca crearea unui vehicul similar mai practic pentru familii.
    2 0
  • invata sa scri mai analfabetule
    1 0
  • gheorghe_logan
    asemanare
    asa la prima aruncatura de ochi....imi aduc aminte si una care sa fie doar cu rotile din spate acoperite.... http://imcdb.org/vehicle_83687-Ford-Probe-V-1985.html
    1 0
  • @1xxx
    Sunt aproape complet de acord cu tine. Dar n-ai ce sa faci, asta e generatia etnobotanicilor de azi. Din pacate asta ne e viitorul.
    "Mica" mea mentiune e urmatoarea: sa scrii, nu sa scri
    3 0
  • @cristy
    Cum a zis si blue la tineri, multi vor, putini isi permit. Mai departe cred ca repartizarea soferilor pe 3 categorii nu e tocmai corecta. Eu iti propun un test, cand te duci dimineata la munca sau la studii uita te in masini sa vezi cam cate au un singur om inauntru si cate au mai mult de 1 pasager. o sa fii socat.

    Eu personal de la 18 ani de cand am carnet 90%+ din timp am condus singur sau cu iubita. Si de obicei cand suntem 4 in masina spre mare sau munte e.t.c ne strangem tot ca sa iesim mai ieftin. asadar 2 masini cu 2 locuri cu consum de 1% in afara tot e mai bine dacat una cu 4 locuri si consum 6-7%.

    Cred ca un concept interesant pe viitor ar fi ca toata lumea sa aibe astfel de masini, iar pt ocazii de genul vacante e.t.c sa se inchirieze, bineinteles nu la preturile de azi.

    Eu prefer o masina ca asta decat cine stie ce bazaconie full electric.
    Chit ca ne place sau nu sau ca acceptam sau nu resursele, chiar daca sunt mai multe decat ni se zice noua ca sunt, tot o sa se termine. Si atunci o sa ne cam usture.
    5 0
  • http://www.youtube.com/watch?v=mLBvoa3ouTk
    0 0
  • Concept inutil!

    Volvo V60 consuma (acum nu in viitor_ 1,9% http://www.automarket.ro/stiri/volvo-va-prezenta-un-v60-hibrid-care-consuma-19-litri-la-suta-35924.html#comment_post
    1 2
  • Fulger
    Am calculat...si nu iese.
    sa zicem ca dracovenia are 850 kg ca doar e din carbon. Ca sa o misti cu 60 la ora consumi cam 11 KW la 100 km. in regim de motor electric. Cu tot cu cu coef. aerodinamic scazut si regenerarea energiei la franare te duci la 8 KW. Daca motorul diesel este pe post de generator, stiind ca motorina produce cam 11 KW per litru, la un randament de 40% (unul f mare), consumul este de cca 2 litri/100 Km. Nu iese....
    Cum au calculat oamenii astia? Mie nu-mi iese
    parerea mea
    2 2
  • claxonu
    batmobil
    seamana cu masina lui stallone din filmul Demolatorul...lol :)))
    4 0
  • octavia
    Octavia TDI 1.9, consum de 2.9 drum Bucuresti-SInaia-Bucuresti.
    1 0
  • @Fulger
    Hai sa fac eu un calcul unde sa zicem ca mergem cu 72km/h (20m/s) sa fie mai simplu:
    -Coeficientul de frecare cu aerul duce la crearea unei forte de frecare proportinala cu viteza => Ff=0,186*20=3,72N
    -Acesta realizeaza un lucru mecanic pe cei 100km de Lf=100k*3,72=372 KJ
    -Energia degajata de un o tona de motorina e 42,5GJ, densitatea motorinei 0,84 kg/l => energia degajata / L =42,5*0,84/1000=3,5 MJ
    -Un motor diesel in ziua de azi are un randament peste 40%,dar hai sa zicem 40 => Lucrul mecanic produs de 1L ars de motorina= 0,40*3,5=1,4 MJ

    Deci: consum=0,372/1,4=0,26 L/100km
    Asta este in cazul ideal in care se merge perfect constant cu un simlu motor diesel si cu pierderi pe transmise 0.
    Hai sa punem randamentul pe transmisei 90% (aici nu ma pricep, am zis o cifra din burta) => consum~ 0,3 L/100km

    Hai sa consideram ca masina pleaca de pe loc deci adunam:
    -Energia necesara de a o aduce pana acolo e egala cu energia cinetica la acea viteza:
    E=m(v patrat)/2=850*20*20/2=170 KJ
    -Inmultim cu (1+0,186) ca sa punem pierderile prin frecare
    E=201 KJ
    => Consum=(0,37+0,2)/1,4/0,9=0,45 L/100Km

    Hai in final sa consideram ca soferul nostru nu poate mentine viteza constanta si astfel se mai pierd 20% din randament, iar sistemul de recuperare impreuna cu motorul electric reuseste sa recupereze doar un sfert din ce se pierde => pierderi de 15% in plus
    => Consum=0,57/1,4/0,9/0,85=0,53 L/100

    Si nu uita ca aici am adaugat o oprire la ficare 100km. Dar cum producatorii nu declara pun si asta la socoteala, valoare teoretica la care se poate ajunge in viitor ar fi de:
    C=0,37/1,4/0,9/0,85 = 0,345

    Deci se poate! Nu stiu cum ai calculat tu si ce date ai, mai ales ca vad ca pt tine energia se masoara in W, desi eu stiu ca se masoara in J, probabil vroiai sa zici KW/h

    PS: Ii rog pe cei care au terminat transporturile sa ma scuze pt erorile de logica...am calculat si eu cu ce mi-am mai adus aminte de la fizica din liceu si cu cateva date luate de pe net.
    5 0
  • Dragonghost
    Poate
    seamana cu un supercar Citroen din anii `70 Citroen SM.Poate!
    0 0
  • Fulger
    Ca bine zici ZZZ
    Calculele tale sunt mult mai elaborate ca ale mele.
    Se subintelege ca sunt KW/h. Energia se masoara in J dar exista corespondenti in calorii sau W.
    Oricum , nu asta conteaza. Este frumos ce ai calculat tu acolo dar.....diferenta de consum dintre acest VW si o masina cu aceeasi masa, aceleasi motoare, acelasi stil de condus...doar cu diferenta de coeficient aerodinamic ar fi de la 0,9 la cca 3 litri la 100 km. Intelegi?? Doar coeficientul aerodinamic la o masina nu scade consumul de 3 ori. Toti constructorii ar face niste masini superaerodinamice.
    Incearca sa faci aceleasi calcule pentru o masina cu un coeficient aero normal. O sa obtii 2 litri la suta. Si noi stim ca asa ceva nu exista.
    1 0
  • Jhonny
    Pentru unkle@
    Se pare ca cele 3 lucruri care au fost mentionate de tine sunt defapt 4..Dar pentru asta exista 3 categorii de oameni. - oameni care stiu sa numere si oameni care nu stiu sa numere.!
    1 0
  • Andrei
    @ZZZ
    Legat de "Coeficientul de frecare cu aerul duce la crearea unei forte de frecare proportinala cu viteza => Ff=0,186*20=3,72N"
    Nu are cum ca atunci cand scoti mana pe geam sa simti doar o forta de 0.372kgforta la 72kg/h.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru