Oldsmobile nerestaurat din 1911, vandut la licitatie

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 16.10.2007
Pretul automobilului construit in 1911 a ajuns la 1,65 milioane dolari.

Oldsmobile construia in 1911 o serie limitata de 159 de autoturisme. Astazi, dupa aproape un secol, se mai stie de existenta a doar trei exemplare. Unul dintre acetea, care pastreaza exact infatisarea editiei produse in 1911, nefiind restaurat, a fost vandut la o licitatie cu masini vechi pentru suma de 1.650.000 de dolari.

Conform fisei istorice, modelul in cauza a avut doar trei proprietari de-alungul existentei sale, dupa care a fost piesa de muzeu timp de 50 de ani. Un eveniment mai neobisnuit legat de acest model s-a intamplat la al doilea sau proprietar, care a cumparat un set de patru cauciucuri noi, dar n-a apucat sa le monteze la masina nici pana in ziua de azi. Si acest set de cauciucuri s-a pastrat si a fost livrat in pretul automobilului.

Oldsmobile-ul in cauza are toate materialele originale, pielea scaunelor, componentele caroseriei, care inca mai sunt functionabile, in mod uimitor, si dupa atatea decenii de la fabricarea sa.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru