Opel prezinta conceptul Corsa Hybrid la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 23.08.2007
Opel va prezenta la Frankfurt un concept hibrid bazat pe actuala generatie a modelului de clasa mica Corsa.

Si Opel se pregateste intens pentru salonul german din septembrie, subsidiarul GM anuntand ca va prezenta un concept botezat Corsa Hybrid, bazat pe actualul model de clasa mica. Desi nu este un hibrid in toata puterea cuvantului, cum este Prius, Corsa dispune de cea mai noua tehnologie pentru reducerea consumului.

Motorul este echipat cu un generator pentru demaror, alimentat de o baterie litiu-ion si o transmisie automata start-stop. Bateria se incarca automat cu ajutorul functiei de regenerare a fortei de franare: cand are loc procesul de decelerare, alimentarea cu combustibil este oprita si energia kinetica a vehiculului este transformata in energie electrica.

Astfel echipat, conceptul Corsa Hybrid poate atinge un consum impresionant de doar 3.75 litri/100 km si un nivel al emisiilor de doar 99 g/km, cu mult sub valoarea impusa de Uniunea Europeana.

Comentarii (1)

  • da
    Uite ca americanii invata sa faca masini........
    Se supara japonezii ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru