Opel vrea sa relanseze sedan-ul Omega

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 08.08.2007
Opel se gandeste sa lanseze o noua generatie a sedan-ului Omega bazata pe platforma conceptului Zeta.

Opel intentioneaza sa relanseze modelul de top Omega si se gandeste tot mai mult la o noua generatie. Desi Carl-Peter Foster, presedintele Opel, a negat dezvoltarea unui model superior viitorului Vectra, surse din interior au declarat ca actionarii se gandesc sa dea unda verde proiectului Omega.

Daca va primi acordul conducerii, sedanul Omega va fi construit pe platforma conceptului Zeta, urmand ca dezvoltarea sa sa se faca in colaborare cu o alta subsidiara GM, si anume Holden. Astfel noul Omega ar urma sa prinda contur la centrul de design Holden din Australia, alaturi de alte modele importante cum sunt Camaro si Impala.

Sedan-ul Opel ar urma sa fie echipat cu transmisie spate si propulsat de un motor de origine GM de 3.6 litri si 265 de cai putere. O posibila versiune de top ar urma sa vina echipata cu un motor V8 de 6.0 litri capabil sa dezvolte 365 de cai putere.

Pentru a-si asigura o mare priza la public Opel se gandeste ca noul Omega sa fie disponibil si in variante crossover sau break.

Comentarii (1)

  • BEST CAR
    UFF!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru